Hlavní obsah

VIDEO: Velšský zázrak Bale chce být nový Ronaldo. Už je postrachem Interu Milán

LONDÝN

Velšský fotbalový kouzelník Gareth Bale má o své kariéře jasno a nastavil si smělý osobní cíl. Chtěl by být tak dobrý jako portugalský hračička Cristiano Ronaldo, který svými kousky baví fanoušky Realu Madrid. Jednadvacetiletý mladíček ve službách Tottenhamu na sebe před dvěma týdny výrazně upozornil senzačním hattrickem v Lize mistrů proti Interu Milán, v úterý pak byl hlavním strůjcem výhry Spurs v odvetě s loňským šampiónem milionářské soutěže.

Foto: Tom Hevezi, ČTK/AP

Hráči Tottenhamu Gareth Bale (vpravo), Peter Crouch (uprostřed) a William Gallas oslavují vítězství nad Interem Milán.

Článek

Před dvěma týdny Baleův celek v souboji s úřadujícím šampiónem prohrál 3:4, o Velšanových trefách a výkonu se dlouho a s obdivem hovořilo. A samou chválu pějí ostrovní média i po úterním 4. kole. To Balea rozparádilo natolik, že se rozhovořil o svých metách. Bylo by prý fajn dokázat, že může být stejně dobrý jako Ronaldo. Eso, za nějž madridský Real zaplatil rekordních 80 miliónů liber.

Do toho ale má ještě daleko, podle Castrol Ranking určujícího pořadí aktuálně nejlepších fotbalistů je až 88., zatímco forvard Realu je na druhé pozici. „Hráč se musí stále snažit posunovat kupředu, zlepšovat všechny herní prvky, stát se nezadržitelným. Ostatní týmy se mě snaží zastavit a musím proto přemýšlet o nových cestách, jak zdolávat jejich defenzívu,“ uvedl Bale v britském Sunu.

„I když se mi nedařilo, vždy jsem měl důvěru ve vlastní schopnosti. Pořád se ještě učím v tréninku a při zápasech, jak dělat věci lépe,“ doplnil Bale. Podle toho, jaký je okolo něj nyní šrumec, to ovšem vypadá, že šéfové evropských velkoklubů mají za to, že toho už umí dost. O Baleovi se často hovoří jako o přestupním cíli Interu Milán, klubu, proti němuž zazářil.

„Nestarám se o to, co píšou média. Hledím si jen zápasů za Tottenham a pracuji na své hře,“ odmítl spekulace o případném přestupu velšský mladík, který se stává postrachem soupeřů. V úterní odvetě s Interem, v níž Spurs oplatili soupeři na White Hart Lane dva týdny starou porážku, se Bale sice gólově neprosadil, přesto byl ale nejlépe hodnoceným hráčem na hřišti. Mimo jiné totiž připravil góly Petera Crouche a Romana Pavljučenka.

Reklama

Související témata: