Hlavní obsah

Poražte Manchester. Titul bude náš, burcuje Wenger "děti" Arsenalu

MANCHESTER

Španělsko si své El Clásico užilo před čtrnácti dny, teď se na boj o čelo tabulky těší fotbalová Anglie. Slavný Manchester hostí v pondělí lídra Premier League Arsenal. Londýnský celek touží po pěti letech konečně získat nějakou trofej, k čemuž potřebuje vyhrát právě tyto velké zápasy. „Arsenal je ale jen tréninkové centrum,“ vzkázal londýnským rivalům zadák United Patrice Evra.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Fotbalista Arsenalu se ve šlágru kola utkají na Old Trafford s Manchesterm United.

Článek

Arsenal vede ligu před Mancheseterem United jen o jeden bod, ale má o jeden odehraný zápas víc. Podle manažera Arsena Wengera teď musí londýnští Kanonýři na Old Trafford ukázat, že jsou připraveni Premier League vyhrát: „Vybudovali jsme výborný tým, který má teď šanci ukázat, že máme na to ligu vyhrát. Nejsme pod nějakým zvláštním tlakem, ale máme obrovskou touhu ukázat, že jsme připraveni titul získat.“

Arsenal ale nevyhrál na Old Trafford od září 2006 a United porazil jen dvakrát v posledních deseti ligových zápasech na severozápadě Anglie. Konkurenti Arsenalu však neprožívají letos nejlepší sezónu a proto celek z Emirates Stadium cítí, že by se zažité pořádky mohly změnit.

Wengerův tým prohrál na začátku října 2:0 Chelsea, ale poté v lize šestkrát zvítězil, z toho třikrát venku. Teď očekává francouzský stratég, že jeho tým nezklame ani proti jednomu z favoritů.

„Pro nás je to důležitý zápas, protože chceme lidi přesvědčit, že umíme vyhrát i velké zápasy. Takže je to pro nás spíše psychologický test než klíčové utkání sezony,“ pokračoval Wenger.

Děti, nebo muži?

Sebedůvěru jeho týmu se pokusil před zápasem nahlodat zadák Manchesteru Patrice Evra, který už po loňské výhře nad Arsenalem v semifinále Ligy mistrů řekl, že „hrálo jedenáct mužů proti jednácti dětem"". Narážel pochopitelně na nízký věk svých soupeřů.

Tentokrát přišel s „analýzou“ marné snahy Londýňanů na zisk trofejí. „Viděl jsem je hrát a bavil jsem se u toho. Ale vyhrají někdy titul? To je to, co si lidé pamatují. Když hrajete s Arsenalem, užijete si to. Je to tým, který umí hrát fotbal. Nepřijedou k nám a nezačnou bránit v jedenácti lidech.  Rozdíl mezi námi je ale ten, že my máme také sílu. Umíme zápasy rozhodnout,“ řekl Evra v rozhovoru pro stanici Canal Plus.

Slova svého krajana všemožně popírala aktuálně nejzářivější hvězda Kanonýrů Samir Nasri: „Věřím nám, umíme hrát svoji hru a jsme schopni kdykoliv dát gól.“

Právě na Nasriho bude Arsene Wenger hodně spoléhat, chybět mu totiž nejspíš nadále bude kapitán Cesk Fabregas. Do hry by se tak mohl znovu dostat také Tomáš Rosický. Nejistý je start i Abou Diabyho a vedle dlouhodobých marodů bude chybět také Kieran Gibbs.

To manažer Manchesteru United Sir Alex Fergusoun doufá, že do zápasu bude zcela fit trio Ferdinand, Evra a Scholes. Zdarvotní potíže má také Wes Brown a Johny Evans. Mimo hru jsou Owen Hargreaves a Michael Owen.

Ostře sledovaný zápas mezi Manchesterem United a Arsenalem začíná na Old Trafford v pondělí od 21 hodin středoevropského času.

Předpokládané sestavy:
Manchester United: Van der Sar - Rafael, Vidič, Ferdinand, Evra - Pak Či-Song, Fletcher, Anderson, Nani - Berbatov, Rooney.
Arsenal: Fabianski - Sagna, Koscielny, Squillaci, Clichy - Song, Wilshere, Denilson, Nasri - Šammach, Van Persie.

Reklama

Související témata: