Hlavní obsah

Rosický versus Čech. Arsenal přivítá Chelsea

LONDÝN

Dva současní nejlepší čeští fotbalisté proti sobě. Záložník Arsenalu a kapitán národního týmu Tomáš Rosický přivítá na Emirates Stadium gólmana Chelsea Petra Čecha. Ačkoliv se oběma týmům v posledních zápasech Premier League příliš nedařilo, londýnské derby dvou zástupců „Big four“ bude mít v dohrávce 19. kola opět svou přitažlivost. A domácí Kanonýři se pokusí zvrátit nepříjemnou bilanci z utkání s Blues.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Rosický (vpravo) a Petr Čech se znají dobře. V Premier League budou stát proti sobě.

Článek

Svěřenci Arséna Wengera totiž s Lampardem a spol. prohráli čtyři poslední duely. Právě zápasy s týmy z "velké čtyřky" se Kanonýrům v posledních sezónách nedařily a tým ze severu Londýna i proto přicházel o naději bojovat o titul až do posledního kola. V posledních šesti ročnících se z trofeje pro mistra Premier League radovali jen dva týmy - Manchester United a Chelsea. Arsenal naposledy triumfoval v sezóně 2003/04.

Nároční fanoušci Gunners čekají na jakoukoliv trofej již téměř pět let. Tomáš Rosický, který do Arsenalu přestoupil před sezónou 2006/07, ještě nevyhrál nic. Na rozdíl od Petra Čecha z Chelsea, jenž se může pyšnit již sedmi trofejemi. To se má podle Wengera změnit již v této sezóně. „Můžeme dokázat, že jsme se v poslední době zlepšili nejvíce ze všech týmů,“ vyprávěl Francouz na oficiálních stránkách klubu před duelem s Chelsea.

Wenger: Chelsea není co závidět

„Je to otázka mentální připravenosti, protože kvalitu máme dostatečnou. Pořád máme mladý tým, ale už ne tolik. Právě zápasy s Chelsea a Manchesterem United jsou klíčové pro celou sezónu,“ ví jednašedesátiletý trenér, který by chtěl využít krize týmu ze Stamford Bridge. Svěřenci Carla Ancelottiho totiž nedokázali vyhrát pět zápasů v řadě. I díky tomu Chelsea spadla na čtvrté místo, bod za Gunners. „Podívejte se na tabulku, není jim co závidět,“ rýpl si Wenger.

Ale ani Arsenal není v nejlepší formě. Ze tří posledních domácích duelů odcházel dvakrát poražen. Proti Chelsea se navíc Kanonýrům nedaří. Zvláště, pokud se na hřišti objeví Didier Drogba. Útočník z Pobřeží slonoviny nasázel Arsenalu 13 gólů v jedenácti zápasech.

„Proti Arsenalu hrajeme často dobře. Doufám, že se nám to podaří znovu a získáme tři body,“ říkal pro oficiální stránky Chelsea John Obi Mikel. „Arsenalu se v poslední době nedaří vítězit v zápasech velké čtyřky. Ale nyní hrají podle mého názoru velice dobře a zatím mají i dobré výsledky,“ pokračoval nigérijský záložník, podle něhož si Chelsea bude muset dávat největší pozor na trojici Nasri, Wislhere, Song.

Dohrávaný zápas 19. kola Premier League mezi domácím Arsenalem a Chelsea začíná v pondělí ve 21:00. V brance hostů se představí reprezentační gólman Petr Čech, proti němu by mohl vyběhnout Tomáš Rosický. Zápas bude přímým přenosem vysílat Digi Sport a podrobnou on-line reportáž budete moci sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: