Hlavní obsah

Kouč Dalglish dostane peníze na posily, Liverpool jedná o Suárezovi

LONDÝN

Nový trenér fotbalistů Liverpoolu Kenny Dalglish dostal od vedení klubu přislíbené finance na lednové posily. Soupeř pražské Sparty v Evropské lize již zahájil jednání s Ajaxem Amsterodam o příchodu uruguayského kanonýra Luise Suáreze. Oba celky se však zatím nemohou shodnout na výši odstupného.

Foto: Russell Cheyne , Reuters

Kouč Liverpoolu Kenny Dalglish se dočká posil.

Článek

Podle předsedy Liverpoolu Toma Wernera je pro klub prioritou přivést mladé hráče, kteří by byli oživením stárnoucí sestavy Reds. "Máme zdroje, které můžeme v lednu použít. Nechystáme se ale utrácet nějak přemrštěně. Náš tým hlavně potřebuje mladou krev," uvedl Werner.

Mladou krví by měl být třiadvacetiletý Suárez, který v Ajaxu dlouhodobě prokazuje kanonýrské kvality. V minulé sezóně dal ve všech soutěžích dohromady 49 branek. Podle britských médií za něj Ajax požaduje 25 miliónů liber (asi 721 miliónů korun), což by byl rekord Liverpoolu, který nejvíce zaplatil 22 miliónů za Fernanda Torrese.

Nyní nabízí 18 miliónů plus útočníka Ryana Babela. Nizozemský reprezentant již měl namířeno do německého Hoffenheimu, ale sám se přihlásil o to, že by raději odešel do Ajaxu, kde fotbalově vyrůstal.

Suárez, kterého láká i konkurenční Tottenham, není jedinou vytypovanou posilou. Náhradními variantami do útoku by mohli být Álvaro Negredo ze Sevilly či Nizozemec Ricky van Wolfswinkel z Utrechtu. Mluví se také o příchodu vycházející hvězdy Alexi Chamberlainovi ze Southamptonu, či anglických reprezentantech Ashleym Youngovi z Aston Villy a Jamesi Milnerovi z Manchesteru City. Obrany Liverpoolu by podle spekulací mohli posílit Fábio Coentrao z Benfiky Lisabon či Ryan Shawcross ze Stoke.

Nad propastí sestupu

Liverpool o víkendu čeká zápas s předposledním Wolverhaptonem, ve kterém si již nemůže dovolit zaváhat. Aktuálně má na sestupové pozice na 13. místě pouze čtyřbodový náskok. Werner však věří, že po třech duelech bez výhry tým znovu zabere. "Na týmu je vidět zlepšení. Nelze dělat zázraky přes noc. Nejprve je třeba mužstvo stabilizovat. Očekávám však, že výsledky přijdou v co nejbližší době," dodal Werner.

Sparta přivítá doma Liverpool v úvodním utkání play off Evropské ligy 17. února, odveta se hraje 24. února.

Reklama

Související témata: