Hlavní obsah

Nechte mě odejít, prosí Torres Liverpool. Chelsea za něj nabízí už 60 miliónů liber

LIVERPOOL

Fernando Torres a Chelsea? Tohle spojení zdaleka nemusí být tak nereálné, jak se ještě v pátek zdálo. Vedení Liverpoolu, který je soupeřem Sparty v Evropské lize, sice včera odmítlo nabídku Blues ve výši 40 miliónů liber za svého kanonýra, londýnský klub však zamítavé stanovisko neodradilo. Nyní totiž nabízí ještě dalších dvacet miliónů liber a co víc - Torres poslal majitelům Liverpoolu dopis, ve kterém je prosí, aby mu umožnili odejít.

Foto: Jerry Lampen, Reuters

Fernando Torres možná vymění liverpoolský dres ze ten Chelsea.

Článek

„Fernando Torres nás dnes večer prostřednictvím písemné zprávy požádal, abychom mu umožnili přestoupit, což jsme ale zamítli. Fernando je pod dlouhodobou smlouvou a klub od něj očekává, že dodrží závazky, které k Liverpoolu a jeho fanouškům má,“ stojí v pátečním prohlášení na oficiálních stránkách klubu.

Španělský útočník má v Liverpoolu smlouvu až do roku 2014, navíc v ní není stanovena výkupní klauzule, kterou by museli případní zájemci uhradit. I přes zamítavé stanovisko klubu však není vyloučené, že Torres v zimním přestupním termínu, který potrvá již pouhé tři dny, přeci jen změní dres.

Na útočníku výzvu o přestupu totiž okamžitě zareagovala Chelsea a svou původní nabídku 40 miliónů liber, kterou Liverpool odmítl, navýšila na 60 miliónů liber (skoro 1,7 miliardy korun).

Liverpool v pátek získal z Ajaxu Uruguayce Suáreze, ten ale proti Spartě v Evropské lize nastoupit nemůže, jelikož už letos hrál Ligu mistrů za amsterodamský klub. Pokud by Reds Torrese skutečně prodali, v pohárové Evropě by měli k dispozici jediného útočníka, Francouze N´Goga.

Reklama