Hlavní obsah

Suárez se představil na Anfield Road gólem, Liverpool porazil Stoke

LONDÝN

Skvělou premiéru si v dresu Liverpoolu odbyl uruguayský útočník Luis Suárez. Hned ve svém úvodním utkání za Liverpool vstřelil branku a pomohl tak svému novému týmu k vítězství ve 25. kole Premier League nad Stoke 2:0. Jen jeden bod za remízu 2:2 si naopak z hřiště Birminghamu odváží hráči Manchesteru City.

Foto: Laszlo Balogh, Reuters

Fotbalisté Liverpoolu se radují z branky.

Článek

Liverpool nastoupil do svého prvního zápasu bez útočníka Fernanda Torrese, který v pondělí přestoupil do Chelsea. Jeho nástupci se fanouškům v základní sestavě nepředstavili. Andy Carroll usedl pouze na tribunu, jelikož stále doléčuje svalové zranění a Luis Suárez začal zápas na lavičce. Uruguayec se dostal na hřiště v 63. minutě.

Reds diktovali od začátku zápasu tempo hry, ale do gólových příležitostí se dostávali jen zřídka. Hrozili hlavně ze vzduchu. Johnsonovu hlavičku gólman Stoke Begovič vytáhl skvělým reflexním zákrokem. O minutu později bosenský brankář zasahovat nemusel, Kuijtova střela hlavou skončila těsně vedle. Holanďan byl na konci první půle nejnebezpečnějším hráčem domácích. Nejdříve se v pokutovém území dostal do příliš velkého úhlu a jeho střela skončila vysoko nad. Ve 45. minutě jeho pokus zlikvidoval gólman Stoke.

Góly padly ve druhé půli

Hned na začátku druhé půle se však domácí fanoušci dočkali branky. Ve 47. minutě se ke standardní situaci postavil Gerrard. Jeho rána však byla zblokována a míč se odrazil před Meirelese, který razantní střelou zevnitř pokutového území otevřel skóre. Druhý gól Reds přidala nová posila Suárez, který šel v 79. minutě sám na brankáře, kterému udělal kličku a poslal míč do prázdné brány. Balón sice ještě dostihl obránce Stoke Wilkinson, ale po skluzu ho napálil do tyče, odkud se míč dostal za brankovou čáru.

Bleskový vstup do zápasu měli fotbalisté Manchesteru City na hřišti Birminghamu. Ve 4. minutě totiž dostal hosty do vedení Tévez. Druhý nejlepší střelec Premier League zaznamenal již 15. branku v sezóně. Birminghamu se podařilo snížit ve 24. minutě po trefě Žigiče. Ještě do konce první půle se Manciniho svěřenci získali znovu vedení. Postaral se o to Kolarov přesnou střelou z volného přímého kopu. Body se však v Birminghamu nakonec dělily. V 77. minutě totiž pokutový kop proměnil Gardner.

Premier League, 25. kolo:
Birmingham - Manchester City 2:2 (23. Žigič, 77. Gardner z pen. - 5. Tévez, 41. Kolarov), Blackburn - Tottenham 0:1 (4. Crouch), Blackpool - West Ham United 1:3 (42. Adam - 24. a 44. Obinna, 37. Keane), Bolton - Wolverhampton 1:0 (90. Sturridge), Fulham - Newcastle 1:0 (67. Duff), Liverpool - Stoke 2:0 (47. Meireles, 79. Suárez).

Reklama

Související témata: