Hlavní obsah

Čech měl zbourat i Ivanoviče. Gól zavinil on, myslí si Zelenka

PRAHA

Brankář Petr Čech často drží Chelsea nad vodou, jenže tentokrát si i on vybral špatnou chvilku, která bohužel pro tým ze Stamford Bridge znamenala porážku v prestižním duelu Premier League proti Liverpoolu 0:1. V britských médiích označili většinou jako viníka rozhodujícího gólu právě Petra Čecha, který také vzal minelu na sebe. Mezi českými fotbalovými odborníky ale není názor na rozhodující moment zápasu jednoznačný.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Brankář Chelsea Petr Čech se omlouvá. Minelu z utkání proti Liverpoolu vzal na sebe.

Článek

„Jasně, byla to moje chyba, ale fotbal je přece o chybách. Myslel jsem, že Kuyt na míč dosáhne. Zmátl mě, protože jsem chtěl zareagovat na jeho teč a míč, pro který jsem si normálně šel, mezi námi prošel. Byl jsem prostě o myšlenku pozadu,“ sypal si popel na hlavu český gólman.

Jeden z jeho předchůdců v brance národního týmu Petr Kouba se však současného českého reprezentanta zastal. „Tyhle situace jsou hodně nepříjemné. Byl to nízký střílený centr, do kterého se těžko chodí,“ řekl Kouba, který nevidí Čecha jako jednoznačného viníka gólové situace.

„Bylo tam zaváhání od Petra i Ivanoviče. Ale myslím si, že kdyby Petr do toho zákroku naplno šel, někdo z nich by to určitě odnesl,“ dodal bývalý gólman.

Fotbalista a komentátor Luděk Zelenka má trochu odlišný názor. „Podle mě to byla určitě chyba Petra Čecha. V šestnáctce prostě platí, že do takových skrumáží musí gólman jít razantně a za každou cenu. Petr měl klidně zbourat i Ivanoviče,“ myslí si Zelenka.

„A riziko zranění? Z vlastní zkušenosti vím, že když do takových situací jdete na sto procent, většinou se nic nestane. Když pak do toho jdete jen tak napůl, pak se často zraníte,“ dodal.

„Každopádně šlo o hodně laciný gól,“ doplnil kouč a bývalý skaut Evertonu Josef Csaplár. Sám ale nevidí Čecha jako jediného viníka rozhodující branky utkání. „Už na konci první půle tam bylo mezi ním a Ivanovičem nedorozumění, což mohlo hrát roli. Ale takhle to nejde jasně říct, kdo má na gólu hlavní podíl, když neslyšíte, kdo si zakřičel, a tak dále,“ pokračoval.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.