Hlavní obsah

VIDEO: Rosický ve Wembley totálně propadl, píší v Anglii. Jiránek je hrdinou

LONDÝN

Dostal šanci, ale zklamal. V takovém duchu píší anglická média o výkonu kapitána české reprezentace Tomáše Rosického ve finále Ligového poháru, v němž favorizovaný Arsenal podlehl ve Wembley Birminghamu 1:2 a neukončil tak šestileté čekání na cennou trofej. Podle anglických žurnalistů předvedl Rosický podobně chabé představení jako stoper Koscielny a nezkušený brankář Szczesny, kteří se svými chybami podíleli na inkasovaných gólech.

Foto: Reuters

Tomáš Rosický bojuje ve vzduchu o míč s birminghamským Barrym Fergusonem ve finále Ligového poháru.

Článek

Před finálovým duelem proběhla britským tiskem zpráva, že pro Rosického na Emirates Stadium připravují novou smlouvu. Český reprezentant následně dostal parádní šanci ukázat, že je v poslední době v důležitých zápasech opomíjen neprávem. Při absenci zraněného Fabregase odehrál na místě španělského mistra světa celý zápas. Alespoň podle britských novinářů ale vůbec nepřesvědčil.

„Zklamal důvěru kouče Wengera, který mu přisoudil Fabregasovu roli za útočníkem Van Persiem. Nebyl schopný podržet míč a neměl tah na bránu. Ve druhé půli se trochu zlepšil,“ píše anglická verze serveru Goal.com.

Tomáš Rosický v souboji s Birminghamským Johnsonem ve finále Ligového poháru. Podle anglických médií český fotbalista v zápase zklamal.foto: Reuters

Podobně se na adresu kapitána národního týmu vyjadřuje i deník Telegraph, který mu dal špatnou známku 4 (1 nejhorší/10 nejlepší): „Dostal šanci hrát na pozici vysunutého záložníka, ale s výjimkou jedné střely se zdálo, že je z formy a nemá zrovna zápasovou kondici.“

Jen o jeden stupínek výše oznámkoval Rosického bulvární The Sun, ale ani on českého záložníka nešetřil: „Na začátku druhé půle vyslal český středopolař nebezpečnou střelu. Jenže lacino ztrácel míče a jeho přechod do útoku byl rozpačitý.“

Trochu nečekaně ale po finále Carling Cupu sklízí oslavy anglických novinářů jiný Čech, obránce Martin Jiránek. Ten naopak ukázal, že dříve ho trenér opomíjel neprávem.

„Zvedl diváky ze sedadel i celý tým Birminghamu parádním zákrokem na Van Persieho. Hodně si zvýšil reputaci,“ píše Telegraph. „Sice ztratil Van Persieho při prvním gólu, ale jinak dokázal ustát intenzivní tlak ofenzívy Arsenalu. Odehrál za Blues teprve devátý zápas a už je hrdinou,“ chválí Jiránka The Sun.

Reklama

Související témata: