Hlavní obsah

Nikoliv Arsenal. To Chelsea je naším hlavním soupeřem o titul, tvrdí Ferguson

PRAHA

Pět kol před koncem Premier League mají fotbalisté Manchesteru United na čele soutěže šestibodový náskok na Chelsea a Arsenal. Kouč Rudých ďáblů Alex Ferguson však v nebezpečném pronásledovateli vidí jen jednoho z dvojice londýnských klubů. „Už před pár týdny jsem tvrdil, že naším hlavním soupeřem bude Chelsea. Vždyť už teď jsou v tabulce před Arsenalem,“ říká Ferguson.

Článek

Ještě na konci února se zdálo, že Chelsea je z boje o titul v domácí soutěži venku. Jenže poté Ancelottiho svěřenci zabrali, z posledních sedmi duelů získali 19 bodů za šest výher a jednu remízu a vrátili se tak zpátky do hry.

„Ve srovnání s Arsenalem jako našimi konkurenty lehce favorizuji Chelsea, protože jejich rozlosování v závěru soutěže je o trošku snazší. Ale také ještě jedou na Old Trafford, což pro ně nebude jednoduché,“ předpovídá devětašedesátiletý stratég.

Závěrečné rozlosování aspirantů na anglický titul
Manchester United
Everton (doma), Arsenal (venku), Chelsea (doma), Blackburn (venku), Blackpool (doma).
Chelsea
West Ham (doma), Tottenham (doma), Manchester United (venku), Newcastle (doma), Everton (venku).
Arsenal
Bolton (venku), Manchester United (doma), Stoke (venku), Aston Villa (doma), Fulham (venku).

„Arsenal má lepší fotbalisty, ale Chelsea je celkově lepší a silnější tým. A navíc má mnohem zkušenější kádr, to je ten největší rozdíl,“ vypočítává Ferguson klady a zápory svých pronásledovatelů.

„Už na začátku soutěže byla Chelsea největším favoritem na obhajobu titulu, ale v polovině sezóny přišel pokles formy. A my jsme tím získali výhodu,“ pochvaluje si Sir sílu svého mužstva.

Reklama

Související témata: