Hlavní obsah

Řekové zatáhli do korupční aféry Téveze i Manchester City

PRAHA

Korupční skandál v řeckém fotbale se nepřímo dotkl i horních pater anglického fotbalu, konkrétně třetího celku posledního ročníku Premier League Manchesteru City a jeho kapitána Carlose Téveze. Ani klub ani hráč nečelí byť jen náznaku jakéhokoliv obvinění, ani neexistuje žádný důkaz o jejich nelegálním chování, nicméně podle odposlechu telefonů hráčů řeckého Arisu Soloň se měli stát cílem jednání o manipulaci vzájemného duelu v Evropské lize v souvislosti se sázením.

Foto: Enrique Marcarian, Reuters

Argentinský útočník Carlos Tévez se prý měl stát cílem jednání o ovlivnění zápasů.

Článek

Řečtí žalobci zveřejnili části odposlechů hráčů působících v Arisu, kteří se po telefonu dohadovali o tom, že přes Carlose Téveze domluví průběh vzájemného zápasu.

Středopolař Kostas Mendrinos v jednom s telefonních hovorů navrhuje, že přesvědčí svého spoluhráče Nery Castilla, který dříve hrával za City, aby získal Carlose Téveze ke spolupráci, prý aby Řekům přenechal výkop v utkání. Ve hře měla být údajně částka kolem šesti tisíc liber.

„Promluvím si o všech možnostech s Castillem, aby získal Téveze, který dělá kapitána. Promluvíme si o tom taky s Kokem (kapitán Arisu), který by měl výkop provést,“ pronesl Mendrinos do telefonu.

Záznam telefonátu se objevil poté, co řecká tajná policie začala monitorovat telefonní hovory několika hráčům a funkcionářům, kteří byli podezřelí z ovlivňování zápasů.

Tévez jakoukoliv spojitost s řeckým skandálem odmítá. “Tohle je naprosto nepřípustné. Carlos nikdy o téhle věci neslyšel, nikdo podobný se s ním ani nesnažil spojit,“ vzkázal tiskový mluvčí City.

Navíc zdůraznil, že Castillo a Tévez spolu nikdy nehráli. Mexickému fotbalistovi totiž vypršelo v City hostování rok předtím, než Tévez do klubu přišel. Řecký soud dosud jasně nestanovil, co se vlastně stalo a na co hráči Arisu vlastně chtěli vsadit.

Kapitán Arisu Koke, o němž padla zmínka v telefonátu, nakonec do utkání vůbec nenastoupil. Role kapitána se tak zhostil Michalis Sifakis, který vyhrál los, ale vybral si stranu a výkop přenechal City. Zápas skončil 0:0.

Reklama

Související témata: