Hlavní obsah

Posílený Liverpool začal sezónu mankem, Rosického Arsenal rovněž

LONDÝN/ PRAHA

Bodovým mankem vstoupil do nové sezóny Premier League Liverpool, s nímž se letos počítá do boje o nejvyšší příčky v elitní anglické fotbalové soutěži. Vždyť za posily utratil v létě desítky milionů liber! Na domácím hřišti ale jen remizoval se Sunderlandem. Penalta zahozená v samém úvodu střetnutí Suárezem tak přišla Dalglishovy svěřence hodně draho. Premiéra nevyšla ani Arsenalu, jenž uhrál na půdě Newcastlu jen bezgólovou remízu.

Foto: Tim Hales, ČTK/AP

Trenér Liverpoolu Kenny Dalglish musel na úvod nového ročníku skousnout remízu.

Článek

Všechno se mohlo pro Liverpool vyvíjet ideálně... Už v 7. minutě kopal legionář z Ururguaye Suárez penaltu, ale neproměnil ji, protože vysoko přestřelil bránu.  Za pět minut však vedoucí branku hlavou přece jen vstřelil, takže se zdálo, že domácí budou kráčet za předpokládanou výhrou. Navrch sice měli, jenže po změně stran je zmrazil Švéd Larsson, který parádní trefou vyrovnal. Sunderlad se pak zaměřil na disciplinovanou obranu a cenný bod uhájil. Pro Liverpool, který z nových akvizic poslal na trávník Adama, Downinga, Enriqueho a Hendersona koupeného právě ze Sunderlandu za dvacet milionů liber to byla na úvod soutěže hodně nepříjemná ztráta.

Arsenal dohrával jen v deseti

Premiéra nevyšla ani Arsenalu, jenž letos chce ukončit šest let trvající čekaní na zisk nějaké trofeje. V St. James Parku totiž kanonýři, v jejichž sestavě odehrál kapitán české reprezentace Tomáš Rosický 85. minut, totiž jen remizovali s domácím Newcastlem 0:0. Wengerův tým bez Fábregase a Násriho měl sice mírnou převahu, ale to bylo také vše, nač se zmohl. Tým Newcastlu, který z letních posil poslal na hřiště Francouze Cabaye a senegalského útočníka Ba a ve druhé půli ještě Obertana z Manchesteru United hrál v obraně spolehlivě a bezgóloovou remízu uválčil s přehledem. Zvláště když hosté dohrávali od 76. min. jen v deseti bez vyloučeného Gervinha.

Ten se dožadoval odpískání pokutového kopu a šli po sobě s domácím Bartonem. Rozhodčí však ukázal červenou jen útočníkovi z Pobřeží slonoviny.  Už předtím ale prominul vyloučení Songovi z Arsenalu, který dupl Bartonovi na nohu.

Nováček po patnácti letech s debaklem

Z dalších sobotních zápasů překvapila hladká výhra Boltonu na trávníku nováčka Queens Park Rangers. Zrodila se vlastně v úvodu druhé půle, kdy si dal nejprve Gabbidon vlastní gól a dvě minuty poté Klasnič vítězství hostů pečetil třetí trefou, aby debakl domácích v obnovené premiéře na ligové scéně po patnácti završil Muamba. Druhý nováček  Norwich City naopak uhrál nerozhodný výsledek ve Wiganu.

Doma ztratil i Fulham, jenž uhrál jen bezgólovou remízu s Aston Villou. Český reprezentant Marcel Gecov se neobjevil ani mezi náhradníky na lavičce.

Střetnutí Tottenham – Everton bylo s ohledem na nepokoje na ostrovech odloženo.

Premier League – 1. kolo
Blackburn –Wolverhampton 1:2, 20. Formica – 22. Fletcher, 48. Ward, Fulham – Aston Villa 0:0, Liverpool – Sunderland 1:1, 12.Suárez – 57. Larsson, Q. P. Rangers – Bolton 0:4, 45. Cahill, 68. Gabbidon vlastní, 70. Klasnič,79. Muamba, Wigan – Norwich City 1:1, 21. Watson z pen. – 45. Hoolahan, Tottenham – Everton odloženo, Newastle – Arsenal 0:0

Reklama

Související témata: