Hlavní obsah

VIDEO: Dokud mám díru v zadku, na červenou to nebylo, běsnil kouč „vlků“ po remíze s kanonýry

LONDÝN

Poslední čtvrthodinu dohrávali jeho „vlci“ na Emirates Stadium jen v deseti, přesto remízu ubránili a favorizovaný Arsenal v osmnáctém dějství anglické Premier League o body obrali. I tak kouč Wolverhamptonu Mick McCarthy po překvapivém nerozhodném výsledku zuřil. Pořádně ho totiž vytočilo vyloučení srbského legionáře Milijaše v 75. minutě. „Dokud mám díru v zadku, tohle nebylo a nikdy nebude na vyloučení,“ nebral si dvaapadesátiletý irský kouč servítky.

Foto: Reuters

O potyčky nebyla v zápase Arsenalu s Wolverhamptonem nouze. Tentokrát se do ní zapojil hostující Stephen Hunt (vlevo) a kapitán Arsenalu Robin van Persie a Laurent Koscielny.

Článek

Na sudího byl McCarthy nasupený až běda. A to přesto, že stejně tak se mohl zlobit domácí Arsenal, neboť po ruce Christopha Berryho se mohla pískat penalta, kterou sudí velkoryse přehlédl.

„Co nadělám?!“ rozhodil bezmocně rukama jindy vznětlivý a popudlivý kouč domácích kanonýrů Arséne Wenger. Zato McCarthy nebyl k zastavení a sudího Attwela obvinil, že při přísném vyloučení Milijaše podlehl tlaku fanoušků.

Polibte mi Arsenal

„Na Emirates panuje hustá atmosféra, která působí na každého. A není rozdílu, zda jste hráčem, trenérem, manažerem, rozhodčím, nebo asistentem,“ čertil se, neboť podle něho nebyl zákrok srbského legionáře na Mikela Artetu na vyloučení. „Šel po míči a nohu měl na zemi. Dokud mám díru v zadku, budu tvrdit, že to prostě na červenou kartu nebylo,“ pobavil McCarthy novináře.

Však ti ze Sunu jeho bonmotu využili ke slovní hříčce. „Kiss me Arsenal“, tedy „Polibte mi Arsenal“ nadepsali článek o duelu Arsenalu s Wolverhamptnem, přičemž využili shody prvních čtyř liter v klubovém názvu Gunners a anglického slova „arse“, tedy zadek.

Arsene Wenger, kouč Arsenalu, udílí pokyny Tomáši Rosickému.foto: ČTK/AP/Tom Hevel

Wenger: Vlci bojovali jako šílení

Kouč Arsenalu Arséne Wenger zůstal naopak po remíze až překvapivě klidný, i když jeho tým přišel o možnost dostat se v případě vítězství na čtvrtou příčku před Chelsea. „Z dvaceti podobných zápasů jich devatenáct vyhrajete, jenže my hráli právě ten dvacátý,“ reagoval na dělbu bodů.

„Je to sice frustrující, ale jsem zklamán spíše z výsledku než z výkonu a touhy mého mužstva po vítězství. Vždyť ani nedokážu spočítat, kolik střel jsme na bránu soupeře vyslali. Jejich gólman ale odchytal životní zápas a oni bojovali jako šílení.“

Kanonýři měli skutečně převahu a přemíru šancí, v nichž se ocitli Van Persie, Aršavin, Mertesacker, ale i třeba kapitán české reprezentace Rosický, ale brána čtyřiadvacetiletého Velšana Hennesseyho byla zakletá. Ani nizozemský snajpr Van Persie, který v letošní sezóně nastřílel už 16 gólů a pouhé tři trefy mu chybí k tomu, aby překonal rekordních 36 branek nastřílených Alanem Shaerem v jednom kalendářním roce, ho pokořit nedokázal.

„Hennessey dokázal, že je jedním z nejlepších brankářů v Premier League. Ne-li nejlepším,“ vynášel ho až do nebe i McCarthy, zatímco jeho kolega Wenger musel čelit dotazům, nakolik je reálná dohoda o hostování Thierry Henryho. Legenda Arsenalu působící momentálně v New York Red Bulls totiž přihlížela zápasu s „vlky“ z tribuny. Trenér Wenger nijak netajil, že by byl rád, kdyby Henry během přestávky v severoamerické MLS na hostování přišel.

Reklama

Související témata: