Hlavní obsah

Liverpool se proti Suárezově trestu za rasismus neodvolá

LONDÝN

Liverpool se podle agentury AP nebude odvolávat proti osmizápasovému trestu pro útočníka Luise Suáreze. Uruguayský fotbalista dostal distanc za to, že při utkání rasisticky urážel obránce Patrice Evru z Manchesteru United.

Foto: Tim Hales, ČTK/AP

Liverpoolský Luis Suárez se raduje ze své branky proti Evertonu.

Článek

Trest si čtyřiadvacetiletý Suárez začne trest odpykávat už dnes, kdy vynechá utkání 20. kola anglické ligy s vedoucím Manchesterem City. "Odsedím si to s pocitem někoho, kdo neudělal nic špatného a kdo se cítí celou záležitostí velmi zklamaný," citoval útočníka server BBC. "Je mi líto fanoušků a spoluhráčů, kterým nebudu moct následující měsíc pomoci. Bude to pro mě velmi těžké," dodal.

K incidentu mezi Suárezem a Evrou došlo v říjnovém utkání, které na stadionu Anfield Road skončilo remízou 1:1. Anglická Fotbalová asociace po vynesení verdiktu zveřejnila 115stránkový vyšetřovací spis, ve kterém vysoký trest a pokutu 40 tisíc liber zdůvodnila.

Suárez navíc nedávno dostal jednozápasový trest za to, že začátkem prosince ukázal fanouškům Fulhamu zdvižený prostředníček. Disciplinární prohřešky měl uruguayský reprezentant už v minulosti, během působení v Ajaxu dostal za kousnutí soupeře sedmizápasový distanc.

Reklama

Související témata: