Hlavní obsah

Torres je pořád dobrý, jen mu chybí sebevědomí, myslí si nový kouč Chelsea

Londýn

Španělský fotbalový útočník Fernando Torres čeká na branku téměř 24 hodin hry. Podle dočasného trenéra Chelsea Roberta Di Mattea za to může především jeho nedostatečné sebevědomí.

Foto: Darren Staples, Reuters

Zklamaný útočník Chelsea Fernando Torres

Článek

Sedmadvacetiletý spoluhráč brankáře Petra Čecha, za kterého londýnský klub zaplatil loni v lednu Liverpoolu 50 milionů liber (asi 1,47 miliardy korun), vstřelil v 50 soutěžních zápasech za "Blues" pouze pět branek.

Di Matteo, který je po Andrém Villasovi-Boasovi a Carlu Ancelottim třetím Torresovým koučem v Chelsea, si myslí, že problém je pouze v hlavě úřadujícího mistra světa a Evropy.

"Fernando má psychologický problém a jen on ho dokáže překonat. Pokud mě bude potřebovat, jsem tady kdykoli pro něj, ale je zřejmé, že změna musí přijít od něj," uvedl Di Matteo.

Podle něj by se měl historicky nejdražší hráč anglické ligy oprostit od všudypřítomné kritiky. "Nesmí myslet na to, kolik za něj klub zaplatil. Neměl by přemýšlet ani o střílení branek a jednoduše hrát fotbal. Ostatní přijde samo," řekl italský kouč.

Torres, jenž se naposledy trefil 19. října v Lize mistrů proti Genku, kvůli střeleckému trápení ztratil místo v reprezentaci a v útoku Chelsea před ním dostává přednost Didier Drogba. Další španělský hráč Chelsea Juan Mata po nedávném zápase Anglického poháru s Birminghamem přiznal, že svému krajanovi nabídl zahrávat penaltu, ale odchovanec Atlétika Madrid si na ni prý nevěřil.

Di Matteo nepochybuje o tom, že Torres opět najde ztracenou střeleckou formu. "Fernando je stále skvělý útočník a jsem si jist, že nezapomněl, jak se dávají branky. V minulých letech jich vstřelil mnoho a určitě bude v budoucnu pokračovat. Uspěje, protože je pořád mladý, jen potřebuje znovu nabýt sebevědomí," prohlásil jednačtyřicetiletý trenér, jehož tým bude ve středeční domácí odvetě Ligy mistrů s Neapolí dohánět manko 1:3.

Reklama

Související témata: