Hlavní obsah

VIDEO: Oslava fotbalu! Bitva, jakou chce vidět celý svět, jásá Čech po odplatě proti Manchesteru United

Londýn
Aktualizováno

Skvělý fotbal, nádherná bitva...Fotbalisté Chelsea zahrnují superlativy úterní vítězství v dramatické bitvě v Ligovém poháru nad Manchesterem United divokým skóre 5:4. "Blues" si tak užívají alespoň částečnou satisfakci po kontroverzní víkendové porážce se stejným soupeřem.

Chelsea vs Manchester United 5-4

 
Článek
Fotogalerie

„Tohle je přesně bitva Chelsea s Manchesterem United, kterou chce celý svět vidět. Jak ten náš nedělní ligový zápas nedopadl nejlíp kvůli věcem, které se udály kolem, tohle byla opravdová oslava fotbalu," pochvaloval si na svých stránkách brankář vítězů Petr Čech, jenž vedl tým coby kapitán.

Po nedělním zápase obou soupeřů to v anglickém fotbalu vře. Sudí Mark Clattenburg totiž uznal vítězný gól United, který padl evidentně z ofsajdu a navíc s největší pravděpodobností neoprávněně vyloučil Fernanda Torrese. Kromě stížností na rozhodcovský výkon čelí sudí také obvinění z vulgárních a rasistických urážek vůči hráčům Blues.

Čech chce do finále

„Jsem rád, že oba týmy zapomněly na to, co se dělo v neděli a hrál se další úplně nový zápas o další vítězství. Díky tomu měl úžasný průběh. Byla tam velká kvalita na obou stranách, hlavně dopředu. Drama až do konce, devět gólů. Pro diváky to musela být úžasná podívaná, ale pro mě jako brankáře nebo pro trenéry to v některých situacích zas tak úžasné nebylo," pokračoval Čech.

Reprezentační opora však odmítá, že by úterní výhru brala jako pomstu. „Vůbec. Byl to další zápas, jiná soutěž. Jsem rád, že jsme postoupili, řada dobrých týmů už je venku," cení si gólman postupu do prosincového čtvrtfinále proti Leedsu.

„Bylo by fajn dojít až do únorového finále. Hraje se ve Wembley a tyhle zápasy vždycky stojí za to. Kdybychom pohár vyhráli, tak můžeme mít koncem února teoreticky už dvě trofeje, protože už v prosinci nás čeká mistrovství světa klubů," plánoval si Čech ideální scénář.

I kouč Roberto Di Matteo měl pro své svěřence, kteří ještě v nastavení normální hrací doby prohrávali 2:3, jen slova chvály. „Ukázali obrovské srdce, zanícení a hrdost, prostě za žádnou cenu nechtěli ten zápas prohrát. Bylo to mimořádně vzrušující utkání, typický pohárový zápas. Hrálo se hodně otevřeně a oba týmy udělaly dost chyb, protože nastoupila řada mladých hráčů," hodnotil trenér.

Fergusona naštval Nani

Ve prospěch jeho týmu tentokrát nařídil sudí dvě penalty. Právě po pokutovém kopu nařízeném v nastaveném čase za faul na Ramirese srovnal Hazard na 3:3. I tak ale nebyl kouč s výkonem sudího úplně spokojen: „Nikdo už nemluví o ruce ve vápně ve druhé půli, po níž jsme měli kopat další penaltu."

To jeho protějšek Alex Ferguson byl po utkání naštvaný především na svého záložníka Naniho, po jehož ztrátě míče se narodila penaltová situace v závěru normální hrací doby.

„Před třetím gólem jsme úplně zbytečně odevzdali míč, přestože jsme v té době měli zápas plně pod kontrolou. Stačilo nám držet míč. Nani se ale rozhodl jít do souboje a míč ztratil, z čehož se narodila penalta. Nevím, zda měla být, nebo ne. Každopádně to vyrovnání na naše mladé hráče v prodloužení dolehlo," stěžoval si Ferguson.

Jen tak přiživil spekulace o odchodu portugalského záložníka z Old Trafford. Pětadvacetiletý Nani má s United smlouvu do června 2014.

Reklama

Související témata: