Hlavní obsah

Senzační zvrat. Po Lampardově vítězném gólu do brazilské sítě vzkázal Abramovič, aby s ním v Chelsea jednali o smlouvě

Londýn/Praha

Sedm posledních dnů a reprezentační zápas Anglie s Brazílií postačil Franku Lampardovi k tomu, aby přesvědčil majitele Chelsea Romana Abramoviče, že se ho má na Stamford Bridge nakonec přece jen ponechat. Podle informací, jež pronikly ze zákulisí londýnského klubu, nastal hned ráno po střetnutí s Brazilci senzační obrat a generalita Chelsea začala s ikonou Blues jednat o prodloužení smlouvy. A údajně dokonce na příkaz samotného Abramoviče, který momentálně pobývá obchodně v Málaze.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Frank Lampard bude možná nakonec slavit. Abramovič vzkázal, aby s ním Chelsea jednala o prodloužení smlouvy.

Článek

Skloňovaly se nejrůznější kluby. Po odchodu Beckhama mělo o Lamparda eminentní zájem Los Angeles Galaxy, nabídku mu předložil Paris SG, kouč Manchester United Alex Ferguson se nechal slyšet, že by mu roční smlouvu s případnou opcí rovněž nabídl. Teď ale všechno svědčí o tom, že čtyřiatřicetiletý Frank Lampard minimálně ještě rok v Chelsea zůstane.

Majitelův vzkaz z Málagy

Jeho výkony v posledních zápasech Premier League a především pak vystoupení v reprezentačním dresu Anglie přesvědčily Abramoviče víc, než požadavky fanoušků Blues, aby přehodnotil své loňské rozhodnutí a s Lampardem se dohodl na prodloužení smlouvy.

Výzvy fanoušků vytrvale ruský miliardář odmítal, Lampardovu ochotu nechat si snížit plat nemínil rovněž akceptovat. Teď však údajně prozřel a chce, aby došlo k dohodě. Zvláště poté, co jeho někdejší velký oblíbenec rozhodl parádní druhou trefou o vítězství Anglie nad Brazílií a trenér Roy Hodgson prohlásil, že Lampard má u něho místo v letadle mířícím do Brazílie zaručené. Však si na ostrovech z tvrdohlavosti ruského majitele už utahovali, když psali, že Lampard je dobrý pro reprezentaci, ale nikoli pro Chelsea.

První námluvy už proběhly

Aby ne, když se čtyřiatřicetiletý fotbalista vrátil po zranění na hřiště ve skvělé formě a dává gól za gólem. V Chelsea jich stačil v 17 ligových zápasech nastřílet už deset, takže v historických statistikách klubu figuruje na druhém místě, přičemž mu chybí pouhých pět branek, aby dostihl Bobbyho Tamblinga a jeho 202 zásahů.

Podle informací Daily Mail a jeho zdrojů na Stamford Bridge došlo hned ve čtvrtek k prvním kontaktům. „O přesných podmínkách se ještě nemluvilo, ale k prvnímu setkání došlo, což je samo o sobě pozitivní," tvrdí informátor listu.

Mluvčí Chelsea odmítl tyto informace komentovat, stejně jako se nemínil vyjádřit ke zprávě, že sám Abramovič se během Vánoc zajímal o návrat někdejšího útočníka Chelsea Didiera Drogby. Ten po předčasném odchodu z Číny s mužstvem trénoval a majitel klubu měl údajně přijít s návrhem, aby se vrátil a Chelsea pomohl ven z problémů, v nichž se zmítá. Drogba dal ale nakonec přednost přestupu do Galatasaraye Istanbul.

Finální rozhovory mezi Chelsea a Lampardem by měly proběhnout začátkem příštího týdne, kdy by měl také padnout definitivní verdikt o jeho další budoucnosti.

Lampard: Když máme den, porazíme každého

Ani Lampard se k obnoveným námluvám s Chelsea nevyjádřil, zato z výkonu anglické reprezentace měl velice dobrý pocit. „Je to jeden z nejlepších výsledků, jakých jsem v reprezentačním dresu dosáhl, ale nejsem si jistý, zda šlo o náš nejlepší výkon v posledních letech. Sehráli jsme několik velice dobrých utkání, i když pravděpodobně proti soupeřům, kteří tolik nevzdorovali," glosoval výhru Anglie nad Brazílií.

„Ukázali jsme ale, že když máme den, můžeme porazit kohokoli. V naší kvalifikační skupině máme samozřejmě soupeře, s nimiž můžeme o body přijít, ale naším cílem musí být postoupit na mistrovství světa do Brazílie," rozpovídal se Lampard a netajil, že nad Scolariho týmem mohla nakonec Anglie vyhrát i vyšším rozdílem.

Chválil přitom Wilshera, který tahal nitky v záloze a jenž roste v hráče světového kalibru, vyzdvihoval přistup, rychlost, pracovitost celého týmu. „Nemůže se tím ale nechat unést, naopak musíme pokračovat, i když je pochopitelně krásný pocit porazit Brazílii doma po třiadvaceti letech," přidával Lampard.

Reklama