Hlavní obsah

Vydra je na roztrhání. Českého kanonýra si za deset miliónů liber vyhlédl Arsenal

Londýn

Na britských ostrovech se z českého útočníka Matěje Vydry stává hodně horké zboží. Dvacetiletý fotbalista je s dvaceti góly třetím nejlepším střelcem druhé anglické ligy a jeho cena neustále stoupá. Hráče Watfordu údajně sledují kluby z Premier League i italské Serie A, vážný zájem údajně projevil londýnský Arsenal. Podle serveru listu International Business Times je manažer Wenger za českého mladíka ochoten zaplatit odstupné ve výši 10 miliónů liber (asi 305 miliónů korun).

Foto: Profimedia.cz

Matěj Vydra v dresu anglického Watfordu.

Článek

Vydra je v posledních týdnech v oslnivé formě a svůj tým táhne mezi anglickou elitu. Watfordu momentálně patří druhé místo v League Championship a ke splnění snu v podobě postupu do Premier League už talentovaný útočník v této sezóně přispěl dvaceti góly.

"Jsem rád, že jsem tu dvacítku zlomil. Před sezónou jsem v hodně velké euforii řekl, že chci dát dvacet gólů. Asi jsem trošku lítal v oblacích, ale teď jsem to splnil a do konce zbývá ještě dvanáct kol. Doufám, že u dvaceti gólů neskončím," řekl Vydra v rozhovoru na webu svého agenta Ondreje Chovance.

A právě skvostné výkony mohou českému útočníkovi v létě vynést angažmá ve věhlasnějším klubu. Vydra zatím stále patří italskému Udine a ve Watfordu je pouze na hostování. A Italové už deklarovali, že za talentovaného hráče požadují odstupné 10 miliónů liber.

Ani to prý ale neodrazuje potencionální zájemce. Mladého útočníka od podzimu sleduje několik týmů z Itálie i Anglie, v posledních týdnech se o něj údajně začal vážně zajímat i londýnský Arsenal. Forvarda s pěti zápasy za národní tým osobně sledoval šéf skautingu Kanonýrů Steve Rowley, pravá ruka manažera Arséneho Wengera. Pokud by se francouzský stratég v létě rozhodl pro Vydrovo angažmá, mohl by se sejít v jednom týmu s kapitánem české reprezentace Tomášem Rosickým.

Reklama

Související témata: