Hlavní obsah

Rooneyho kopli do zubů, teď ho nabízejí za 25 miliónů liber

Manchester

Už není nedotknutelný. Fotbalový útočník Wayne Rooney si v Manchesteru United dlouhou dobu užíval výsostného postavení klubového útočníka číslo jedna. Pro trenéra Alexe Fergusona už je ale anglický reprezentant postradatelný a podle britského The Sun je Skot dokonce ochoten Rooneyho prodat za 25 miliónů liber (asi 740 miliónů korun).

Foto: Phil Noble, Reuters

Wayne Rooney je smutný. V Manchesteru United už není útočníkem číslo jedna. Ani jako střídající hráč nedokázal v utkání s Realem svůj tým spasit.

Článek

Rooney ztrácí ze svého suverénního postavení v klubu od té doby, co se v létě k Rudým ďáblům připojil nizozemský snajpr Robin van Persie, který se hned vyhoupl na čelo klubové tabulky střelců. Někdejší fotbalista Arsenalu vstřelil v probíhající sezóně Premier League 19 branek a v celé soutěži je druhý za Luisem Suárezem z Liverpoolu, Rooney slavil o osm gólů méně.

Ferguson navíc Rooneyho nechal sedět v klíčovém odvetném utkání Ligy mistrů proti Realu Madrid. Vedle Van Persieho vyběhl do zápasu v základní sestavě Danny Welbeck, Rooney se dostal na hřiště až v 73. minutě, kdy United prohrávali 1:2.

Něco takového bylo ještě v loňské sezóně nemožné. Tehdy Ferguson požadoval za Rooneyho dvojnásobek dnešní částky. „To, že Rooney nezačal v úterý proti Realu v základní sestavě, pro něj byl opravdový kop do zubů," řekl bývalý hráč Manchesteru a anglické reprezentace Michael Owen.

Sedmadvacetiletý útočník přemýšlel před dvěma a půl lety, že by Old Trafford opustil, a podle The Sun utržil jeho vztah s Fergusonem velké trhliny. Za United rodák z Liverpoolu ve 271 zápasech nastřílel 140 gólů.

Reklama

Související témata: