Hlavní obsah

Ferguson odmítl, že by United chtěli prodat Rooneyho

Manchester

Kouč Manchesteru United Alex Ferguson utnul spekulace, že by kanonýr Wayne Rooney mohl v létě klub opustit. Informace o útočníkovu odchodu se vyrojily poté, co dlouholetá opora zůstala v osmifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid jen na lavičce. Rooney střílí góly za United už devátou sezónu, týdně si přijde na 250 000 liber.

Foto: Phil Noble, Reuters

Útočník Manchesteru United Wayne Rooney.

Článek

"Bude tady i v příštím roce, na to vám dávám slovo," řekl v pátek Ferguson, který poprvé od prohry s Realem vystoupil před novináři. Po vypjatém úterním šlágru na Old Trafford, který ovlivnilo vyloučení Naniho, na tiskovou konferenci nepřišel.

"Nehrál (proti Realu) z taktických důvodů, Danny Welbeck byl ideálním řešením, protože jsme chtěli přibrzdit Xabiho Alonsa. Rozhodně nemáme žádný spor," zdůraznil Ferguson, jenž poslal Rooneyho na hřiště na posledních dvacet minut. S Naniho vyloučením se stále nesmířil. "To je potřetí, co nás vyřadilo rozhodnutí sudího," dodal trpce skotský kouč.

Manchester koupil Rooneyho v létě 2004 za 25,6 miliónu liber, od té doby v rudém dresu vstřelil 195 branek, pomohl mu ke čtyřem ligovým titulům a dvěma trofejím v Lize mistrů. Zda ho pošle v neděli od začátku do čtvrtfinálového duelu FA Cupu proti Chelsea, Ferguson neprozradil.

Reklama