Hlavní obsah

Čech má v Chelsea nového náhradníka, veterána Schwarzera

Londýn

Novým náhradníkem gólmana Petra Čecha v Chelsea je australský veterán Mark Schwarzer. Čtyřicetiletý brankář, který nedávno pomohl reprezentaci k postupu na mistrovství světa, naposledy chytal za Fulham a od minulé sezóny byl volným hráčem. V anglickém fotbale působí už 17 let.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Mark Schwarzer ještě v dresu Fulhamu.

Článek

Schwarzer podepsal na Stamford Bridge smlouvu na jeden rok a je připravený na to, že bude krýt Čechovi záda. "Samozřejmě Petr je fantastický brankář a jedničkou v Chelsea, ale já jsem tady, abychom si vzájemně pomáhali k lepším výkonům a také pomáhali mladým brankářům v klubu," řekl Schwarzer na webu londýnského klubu.

Chelsea hledala nového náhradního gólmana po odchodech Rosse Turnbulla a Hilaria, navíc dalšího náhradníka Thibauta Courtoise nechala na hostování v Atlétiku Madrid. Schwarzer, účastník mistrovství světa 2006 i 2010, přišel do Anglie v roce 1996 do Bradfordu, pak byl přes deset let v Middlesbourgh a posledních pět sezón ve Fulhamu.

"Pořád chci hrát za svoji zemi, taky na příštím mistrovství světa v Brazílii, kam jsme se nedávno kvalifikovali, a prostě hrát na nejvyšší úrovni. Moc se těším na novou výzvu v Chelsea. Je to fenomenální klub," řekl rodák ze Sydney, jenž má v Premier League na kontě přes 500 zápasů. Loni tuto metu překročil jako první cizinec.

Reklama

Související témata: