Hlavní obsah

Blázen, že jo? glosoval veterán Giggs svou novou roli hráče i asistenta Manchesteru United

Manchester/Praha

Pro veterána ve službách Manchesteru United Ryana Giggse hodně zvláštní situace. A ještě podivnější sezóna, která pro něho na asijském turné Rudých ďáblů právě začala. Devětatřicetiletá klubová legenda bude totiž nejen hrát, ale současně působit i jako asistent nového trenéra United Davida Moyese. „Blázen, že jo? Ale užívám si to stejně, jako před dvaceti lety," přiznal velšský fotbalista Giggs, jak moc je na obě role natěšený.

Foto: Sport.cz

Ryan Giggs, hráč i asistent trenéra Manchesteru United

Článek

Pro všechny hráče Manchesteru United - největší hvězdy a klubové legendy nevyjímaje - je situace nová a nepoznaná. Po letech vlády Alexe Fergusona si musí zvykat na nového šéfa a práci s ním.

Divné si zvykat na éru bez Fergusona

„Samozřejmě je to divné, protože já za dvě desetiletí na Old Trafford poznal jen jednoho jediného," přiznal Giggs, který s Manchesterem United získal během dlouhé kariéry už třináct mistrovských titulů a dva triumfy v Lize mistrů k tomu, že je těžké zvykat si na život bez Fergusona.

„Ve skutečnosti se ale nic nezměnilo a jsme na tom stejně, jako před každou novou sezónou. Musíme tvrdě pracovat a co nejlépe se připravit na první zápas nové sezóny, který nás v Premier League čeká proti Swansea," medituje Giggs během australsko-asijského turné, jež na úvod přípravy s Manchesterem United absolvuje.

Hned v prvním zápase v Bangkoku proti jedenáctce thajských hvězd Singha All-Star XI si Giggs vyzkoušel, jaká pro něho nová role bude. Hodinu hrál a pak se na spoluhráče díval jako asistent trenéra Moyese.

Sir odešel, filosofie se nezměnila

„Blázen, že jo? Ale užívám si to stejně, jako před dvaceti lety," glosoval novou roli hráče i asistenta Giggs, který působí v Manchesteru United Manchester nepřetržitě už třiadvacet let a odkopal za Rudé ďábly, už přes tisíc zápasů.

„Trenér Ferguson sice odešel, ale filosofie Manchesteru United se nezměnila, i když u kormidla stojí nový muž.  Jsme na začátku nové cesty, a doufám, že na jejím konci budeme nad hlavy zase zvedat vítěznou trofej," netají se Giggs vírou, že éra po trenérské legendě bude stejně úspěšná.

Reklama

Související témata: