Hlavní obsah

Kanonýr Vydra se z Londýna vrátil spokojený, bude kopat Premier League

Praha

S úsměvem na rtech přiletěl z Londýna v pondělí večer kanonýr Matěj Vydra. Odpoledne se dohodl se slavným birminghamským klubem West Bronwich Albion na ročním hostování. „Splnil se mi velký sen, zahrát si Premier League. To, že si nezahraji v play off Evropské ligy proti Liberci, v pohodě oželím,“ říkal spokojeně na ruzyňském letišti.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník Matěj Vydra bude hrát v příští sezóně za West Bromwich Albion.

Článek

West Bromwich ho sledoval pečlivě celou sezónu a nejen tento klub okouzlilo dvaadvacet gólů, které Vydra nastřílel ve druhé nejvyšší soutěži. „Matěje viděli nejméně třináctkrát přímo v akci. Nabídky přišly i z jiných klubů, a nejen anglických, ale ta z West Bromwiche byla z mnoha hledisek nejzajímavější. Klub hraje evropským stylem, což bude Matějovi vyhovovat. Navíc trenér Steve Clarke spolupracoval s Matějovým koučem z Watfordu Gianfrancem Zollou, takže dobře věděl, o jakého hráče jde,“ řekl v letištní hale hráčův manažer Ondrej Chovanec.

Ten také vedl úspěšně jednání. „My jsme se dohodli na všem bez problémů. Matějova smlouva je na roční hostování. Teď zbývá jen potvrzení dohody mezi Matějovým Udine a West Bromwichem. To by mělo proběhnout buď ještě v pondělí pozdě večer, nebo v úterý ráno, ale věřím, že to bude jen formalita,“ dodal Chovanec.

Perný den

Vydra prožil opravdu perný den. Absolvoval úspěšně lékařské testy a po nich jednání s vedením klubu. „Trenéra Clarka jsem nepotkal, protože tým má dva dny volno. Ale těším se na spolupráci s ním. Hlásit se mu budu hned po reprezentačním srazu,“ říkal s úsměvem Vydra.

Anglická Premier League začíná o tomto víkendu a Vydra bude pátým českým fotbalistou, který by si ji měl v tomto ročníku zahrát. V Chelsea působí gólman Petr Čech a obránce Tomáš Kalas, v Arsenalu je záložník Tomáš Rosický a do Sunderlandu přišel na hostování z Trabzonsporu další obránce Ondřej Čelůstka.

„V přípravě jsem makal, abych byl schopen zapojit se kdykoliv a kdekoliv,“ konstatoval Vydra. Zda jej v sobotním duelu se Southamptonem kouč Clarke hned využije, není jisté. „Přestup přišel trochu pozdě, protože hráč neabsolvoval s klubem přípravu, ale věřím, že když ho West Bromwich tolik chtěl, získal ho proto, aby hrál,“ věří i trenér národního mužstva Michal Bílek.

Reklama

Související témata: