Hlavní obsah

Chelsea a Real chtějí v lednu utrácet horentní částky. V hledáčku mají Falcaa a Suáreze

Londýn

Už jen necelý měsíc zbývá do chvíle, kdy se v elitních západoevropských ligách znovu otevře přestupní termín. A také tentokrát se movití majitelé budou předhánět v tom, který z nich uloví co největší rybu. Zajímavý transfer prý chystají na Stamford Bridge, Chelsea by totiž ráda zlákala kolumbijského útočníka ve službách Monaka Radamela Falcaa. Naopak z ostrovů směrem na jih, konkrétně do Realu Madrid, by se měl stěhovat klenot Liverpoolu Luis Suárez.

Foto: David Vincent, ČTK/AP

Radamel Falcao patří po svém příchodu do Monaka k nejlepším střelcům Ligue 1.

Článek

Pochopitelně že se zatím jedná o pouhé spekulace a žádný z týmů jednání oficiálně nepotvrdil, alespoň list Daily Star má však jasno o tom, koho si vyhlédl trenér Chelsea José Mourinho.

Charismatický Portugalec se chystá posílit útočné řady a vysnil si příchod Kolumbijce Falcaa. Ten přitom teprve v létě přišel za 60 miliónů do Monaka, ale v novém prostředí se rychle aklimatizoval a střílí jeden gól za druhým. Ve 14 zápasech se zatím trefil devětkrát. Jenže Monako se své hvězdy nemíní vzdát tak snadno - za kolumbijského útočníka prý požaduje 95 miliónů eur (asi 2,5 miliardy korun).

Pokud by Blues takovou sumu zaplatili, vyrovnali by dosavadní rekord Cristiana Ronalda, který v roce 2009 odešel z Manchesteru United do Realu Madrid také za 95 miliónů eur. Je však nepravděpodobné, že by majitel Roman Abramovič takovou částku složil, a tak prý Chelsea hodlá do monackého knížectví poslat jako náhradu někoho z dvojice Fernando Torres - Demba Ba.

Bílý balet znovu lanaří Suáreze

Real Madrid, který letos prahne po výhře v La Lize i Champions League, po několika měsících znovu obnovil zájem o uruguayského útočníka Luise Suáreze. Hvězda Liverpoolu se v devíti zápasech Premier League trefila už třináctkrát a Reds dělají všechno možné, aby si tahouna své ofenzivy udrželi.

„V zimě určitě zůstanu," prohlásil Suárez před několika dny, jenže fanoušky z Anfield Road tím příliš neuklidnil. Real Madrid podle listu Evening Standard už poslal do Liverpoolu nabídku 54 miliónů eur (asi 1,5 miliardy korun) a čeká, jak vedení anglického celku zareaguje.

Nabídka Bílého baletu je přitom asi o 7 miliónů eur vyšší, než letní žádost Arsenalu, kterou vedení Reds na poslední chvíli smetlo ze stolu. Prezident Realu Madrid Florentino Pérez je přitom podle španělského tisku připraven za Suáreze zaplatit až 70 miliónů eur, pokud bude potřeba.

Reklama