Hlavní obsah

Arsenal - Chelsea 0:0Chelsea veze bod z derby na hřišti Arsenalu. Kanonýři přepustili vedení v lize Liverpoolu

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu remizovali v pondělní dohrávce 17. kola Premier League doma s Chelsea 0:0 a v tabulce klesli na druhé místo za Liverpool, který má lepší skóre. V českém minisouboji se utkali Tomáš Rosický a Petr Čech - oba reprezentanti sice odehráli celý zápas, ale výrazněji na sebe neupozornili. Arsenal ve třetím ligovém zápase v řadě nevyhrál.

Foto: Andrew Winning, Reuters

Český fotbalista Arsenalu Tomáš Rosický (ve skluzu) atakuje Cesara Azpilicuetu z Chelsea. Zcela vpravo je trenér Blues José Mourinho.

Článek
Fotogalerie

Na Emirates Stadium se hrálo v deštivém počasí a na těžkém terénu se hra proměnila spíše v taktickou bitvu, v které nechtěl ani jeden tým chybovat.

V prvním poločase spálil v 31. minutě největší šanci utkání hostující záložník Frank Lampard, který z voleje trefil břevno. Hosté byli aktivnější, ale k dalšímu výraznému ohrožení Szczesnyho branky se už nedostali.

Podobné to bylo i na druhé straně. Brankář Chelsea Petr Čech zažil klidný zápas, v kterém si připsal jen několik menších zákroků. Nejvíce mu zatrnulo v druhé půli, kdy se po akci, která začala u Tomáše Rosického, řítil do šance Giroud. Francouzský útočník ale pálil bez přípravy těsně vedle.

Chelsea se svým městským rivalem neprohrála v pátém soutěžním střetnutí v řadě. Kouč Arsenalu Arséne Wenger ani v desátém měření sil nedokázal porazit Mourinhovo mužstvo.

Anglická fotbalová liga - 17. kolo:
Arsenal - Chelsea 0:0

Reklama