Hlavní obsah

Čech si po derby s Arsenalem vyměnil s Rosickým dres a čeká dramatický boj o čelo tabulky

Londýn

Zasloužená remíza. Pondělní derby anglické Premier League mezi Arsenalem a Chelsea skončilo bez gólů a dělba bodů byla podle obou českých fotbalistů Petra Čecha a Tomáše Rosického spravedlivá. Čech byl rád, že londýnský rival neodskočil Blues po derby na rozdíl pěti bodů a v příštích týdnech očekává velmi vyrovnaný boj o čelo tabulky.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Brankář Petr Čech vyráží míč před dotírajícím Mesutem Özilem z Arsenalu.

Článek
Fotogalerie

"Mohli jsme jít do vedení, Frank Lampard trefil břevno. Kdybychom dali gól, asi by to vypadalo jinak, ale remíza je taky solidní. Je to bod zvenku, navíc se soupeřem, který je s námi ve skupině bojující o titul. Nedali jsme Arsenalu šanci na přímý náskok na nás, což je dobré," uvedl Čech pro své internetové stránky.

Po utkání se chvíli bavil s Rosickým. "Shodli jsme se, že výsledek 0:0 asi bereme oba," řekl Čech. Od Rosického si pak vzal dres pro trenéra brankářů Chelsea Christopha Lollichona. "Sbírá dresy pro jednu francouzskou nadaci, která podporuje lidi postižené cystickou fibrózou. Chodili jsme mezi ně ještě v době, kdy jsem byl v Rennes. Christophe tam dresy různých hráčů doveze, vydraží se a peníze jdou do té nadace. Můj dres už tam měli několikrát, tak jsem sehnal Tomášův," uvedl Čech.

Pondělní nula byla oficiálně jeho 148. čistým kontem v Premier League. Podle statistik Chelsea sice vychytal už 150. nulu, ale Blues počítají i zápasy, které Čech nedochytal celé. "Ve dvou zápasech, které mi Chelsea počítá, jsem střídal. I když to bylo v době, kdy jsem gól nepustil. Jednou v roce 2006 s Evertonem, kdy mi roztrhli nohu a v půli jsem musel střídat. A pak ještě v Blackburnu, kde mě Santa Cruz trefil do boku a nemohl jsem se ani hnout. Střídal jsem někdy v 60. minutě," řekl Čech.

"Je to krásné číslo a ne zrovna malé. Každá nula potěší. Doufám, že ještě další přidám, ale pořádně je budu počítat až po skončení kariéry," doplnil Čech.

Premier League slibuje v dalších týdnech velmi dramatické boje o čelo tabulky, rozdíl mezi prvním a pátým týmem jsou jen dva body. "Zatím to vypadá, že to takhle vydrží delší dobu, nikdo z favoritů moc neztrácí. Bude záležet, jak se s tím kdo vypořádá teď v té našlapané porci zápasů," podotkl Čech, jehož Chelsea ztrácí na čtvrtém místě na vedoucí Liverpool dva body.

Reklama

Související témata: