Hlavní obsah

Manchester Utd. - Swansea 1:2Exsparťan Bony Wilfried gólem sestřelil Rudé ďábly a vyřadil je z FA Cupu

Londýn
Aktualizováno

Jméno Bony Wilfried si budou v Manchesteru dobře pamatovat. Po dvou gólech, které vstřelil Manchesteru City, se někdejší sparťanský útočník prosadil v samotném závěru 3. kola FA Cupu na Old Trafford proti Manchesteru United a zařídil Swansea postup po výsledku 2:1. West Ham inkasoval s druholigovým Nottinghamem pět gólů a v soutěži končí. Naopak Chelsea i Liverpool si postup pohlídaly.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Bonymu Wilfriedovi (vpravo) gratuluje k brance spoluhráč ze Swansea Chico Flores.

Článek

Hráči Swansea zmrazili Rudé ďábly už po dvanácti minutách. Ferdinand nechal příliš prostoru Routledgovi, který parádním lobem překonal náhradního brankáře Manchesteru Lindegaarda. Z vedení se Labutě ale dlouho neradovaly. Na krásný centr Büttnera z levé strany si o čtyři minuty později naběhl Hernández a zblízka vyrovnal.

Důležitou roli sehrál v utkání Fábio. Ten v 76. minutě vystřídal Ferdinanda a o pouhé čtyři minuty později už znovu mířil do šaten. Červenou kartu mu sudí Dean ukázal po likvidačním zákroku na Caňese. Swansea se početní výhodu podařilo využít v 90. minutě. Routladge poslal z levé strany přesný centr a Bony Wilfried parádní hlavičkou přímo pod břevno rozhodl zápas.

Proti West Hamu řádil Paterson

Kladiváři inkasovali už ve 12. minutě po proměněné penaltě Abdouna, na další góly se čekalo až do druhé půle. V té ale začal řádit Paterson, který během čtrnácti minut nastřílel hattrick. V nastaveném čase pak zvýšil na konečných 5:0 pro pátý tým druhé ligy Reid.

To Chelsea neměla se čtvrtým týmem Championship větší potíže. V 66. minutě si naběhl na centrovaný míč ze standardní situace Mikel a hlavou otevřel skóre, o pět minut později zvýšil tvrdou ranou k bližší tyči Oscar. Petr Čech po výhře 2:0 svou 209. nulu v dresu Blues nevychytal, v zápase ho zastoupil náhradní gólman Schwarzer.

Bez větších potíží si postup do 4. kola soutěže pohlídaly i Sunderland s Ondřejem Čelůstkou v základní sestavě a Liverpool.

FA Cup, z výsledků 3. kola:
Nottingham - West Ham 5:0 (65., 71. a 79. Paterson, 12. Abdoun z pen., 90.+1 Reid).
Sunderland - Carlisle 3:1 (34. Johnson, 50. vlastní O'Hanlon, 90. El Hadji - 43. Robson).
Derby - Chelsea 0:2 (66. Mikel, 71. Oscar).
Liverpool - Oldham 2:0 (54. Aspas, 82. vlastní Tarkowski).
Manchester Utd. - Swansea 1:2 (16. Hernández - 12. Routledge, 90. Bony Wilfried).

Reklama