Hlavní obsah

Pro Rooneyho se chystá nová smlouva. Na Old Trafford bude pobírat deset miliónů týdně

Manchester/Praha

Spekulace, že by snad přestup Maty z Chelsea do Manchesteru United mohl být součástí transakce, která vyvrcholí v létě uvolněním Roonyeho z Old Trafford na Stamford Bridge, vezmou už koncem tohoto týdne za své. Největší hvězda Manchesteru United by totiž měla s Rudými ďábly prodloužit smlouvu. Podle informací, jež pronikly ze zákulisí, bude pobírat týdně 300 000 liber, tedy bezmála deset miliónů korun. „Nebudu částku konkretizovat, ale Rooney si vylepšení smlouvy si zaslouží,“ potvrdil i kouč David Moyes.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Pro Rooneyho (vlevo) se v Manchesteru United chystá nová smlouva.

Článek

Rooneymu sice vyprší smlouva v Manchesteru United až za osmnáct měsíců, neboť je datována až do června příštího roku, na Old Trafford však o kanonýra koketujícího s odchodem už před touto sezónou nechtějí za žádnou cenu přijít. Zvláště teď, kdy přivedli z Chelsea španělského reprezentanta Juana Matu, jenž pěl na Rooneyho samé superlativy.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Mata: Rooney jako hlavní důvod

„Nemohu se dočkat, až si s ním zahraju. Je to jeden z nejlepších fotbalistů celé anglické fotbalové historie. I to byl jeden z hlavních důvodů, proč jsem si vybral právě Manchester United," nechal se slyšet při podpisu smlouvy Mata, že právě Rooney ho na Old Trafford přilákal.

Proto teď musí osmadvacetiletý anglický reprezentant v Manchesteru United zůstat za každou cenu. A ta nebude nízká, protože Rooneyho agent Paul Stretford při jednáních s výkonným místopředsedou Red Devils Edem Woodwardem ze situace pochopitelně profituje.

Příjem 300 tisíc liber týdně

Podle informací z klubového zákulisí, které přinesl server Sportsmail a jež citují všechny evropské weby, je proto pro Ronneyho nachystána nová smlouva znějící na čtyři a půl roku, která mu zajistí týdenní příjem 300 tisíc liber, tedy kolem 10 miliónů korun. Stane se tak nejlépe placeným hráčem na anglické fotbalové scéně. Jedna z klauzulí ve smlouvě by měla pamatovat i na to, že Rooney převezme časem i kapitánskou pásku.

„Zaslouží si to. Vyhrál s klubem tituly i Ligu mistrů, je tváří a vyslancem Manchesteru United," potvrdil i trenér David Moyes, že smlouva je nachystána. Konkretizovat ji však nechtěl, natož aby mluvil o částce, kterou bude Rooney pobírat. Ten v letošním roce ještě za Manchester United nenastoupil, neboť si v novoročním ligovém střetnutí s Tottenhamem zhmoždil třísla. K  večerním duelu s Cardiffem by však už měl být nachystán.

„Až čas dozraje a situace bude aktuální, všechny informace zveřejníme," nechtěl se Moeys vyjádřit ani k tomu, zda Rooney smlouvu parafuje do konce tohoto týdne.

Reklama

Související témata: