Hlavní obsah

Arsenal - Manchester United 0:0Arsenal zůstal po remíze s Manchesterem United druhý. Rosický hrál ve šlágru anglické ligy 74 minut

Fotbalisté Arsenalu ve šlágru anglické ligy remizovali 0:0 s obhájcem titulu Manchesterem United. Londýnský tým, za který odehrál 74 minut reprezentační kapitán Tomáš Rosický, zůstal v tabulce druhý s bodovou ztrátou na vedoucí Chelsea. Zápasy 26. kola Manchester City - Sunderland a Everton - Crystal Palace byly odloženy kvůli silnému větru na severozápadě Anglie.

Foto: Toby Melville, Reuters

Tomáš Rosický z Arsenalu v utkání s Manchesterem United.

Článek

Arsenal se vzpamatoval ze sobotní drtivé porážky 1:5 z Liverpoolu, ale herní převahu na svém stadionu Emirates využít nedokázal. V závěru předvedli výborné zákroky oba brankáři. Domácí Szczesny zlikvidoval gólovou hlavičku bývalému hráči "Kanonýrů" Van Persiemu. Manchesterský De Gea zase vytěsnil nebezpečný pokus Cazorly.

United svému rivalovi nepodlehli pošesté za sebou. V posledních pěti ligových zápasech však pouze jednou zvítězili a zůstávají na sedmém místě se ztrátou 15 bodů na Chelsea.

Poslední Fulham po minulé remíze 2:2 s Manchesterem United málem obral o body dalšího favorita. Liverpool však v Londýně dvakrát dotáhl nepříznivý stav a nakonec díky penaltě kapitána Gerrarda z poslední minuty vyhrál 3:2. "Reds" neprohráli sedmé utkání v řadě a upevnili si čtvrté místo v tabulce.

Pátý Tottenham zvítězil v Newcastlu jasně 4:0. Dvě branky si připsal útočník Adebayor, jenž dal za posledních pět ligových utkání pět gólů. Další trefy zaznamenali Paulinho a střídající Chadli.

Anglická fotbalová liga - 26. kolo
Arsenal - Manchester United 0:0
Newcastle - Tottenham 0:4 (19. a 82. Adebayor, 53. Paulinho, 88. Chadli)
Fulham - Liverpool 2:3 (8. vlastní Touré, 63. Richardson - 41. Sturridge, 72. Coutinho, 90. Gerrard z pen.)
Stoke - Swansea 1:1 (17. Crouch - 52. Chico)
Zápasy Manchester City - Sunderland a Everton - Crystal Palace byly odloženy kvůli silnému větru.

Reklama

Související témata: