Hlavní obsah

Arsenal - Manchester City 1:1Arsenal remizoval ve šlágru s Manchesterem City. Chelsea klopýtla, ale udržela vedení

Manchester
Aktualizováno

Fotbalisté londýnského Arsenalu i s Tomášem Rosickým remizovali v sobotním šlágru 32. kola anglické Premier League doma s Manchesterem City 1:1. Svěřenci Manuela Pellegriniho tak nevyužili možnost dostat se na vedoucí příčku soutěže, kterou navzdory prohře 0:1 v duelu s Crystal Palace udržela Chelsea. Druhý je těsně Liverpool, třetí Manchester City ztrácí na Blues dva body, ale má dvě utkání k dobru.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Fotbalisté Manchesteru City David Silva (nahoře) a Edin Džeko se radují z gólu španělského záložníka proti Arsenalu.

Článek
Fotogalerie

Manchester City vstřelil vedoucí gól v 18. minutě - bosenský útočník Edin Džeko se po rychlém protiútoku dostal do zakončení, a po jeho ráně do tyče dorazil míč do sítě David Silva. Arsenal na vedoucí gól hostů poměrně brzy odpověděl, ale trefa Flaminiho pro ofsajd  neplatila.

Ještě za stavu 0:0 Zabaletův drobný kontakt s domácím Rosickým, který nastoupil v základu, rozhodčí jako penaltový neposoudil.

Francouz Flamini si nakonec spravil chuť v 52. minutě, když po centru Podolského střelou z voleje překonal brankáře Harta a srovnal na 1:1. Do zajímavé šance se 15 minut před koncem dostala hostující dvojice Touré - Džeko, ani jeden z nich však brankáře Arsenalu Szczeszného nepropálil. Šlágr kola tak na Emirates Stadium skončil remízou 1:1.

Terry si dal vlastní gól, Chelsea klopýtla

Fotbalisté Chelsea nevyužili šanci utéct svým pronásledovatelům a ztratili všechny tři body na hřišti jiného londýnského mužstva Crystal Palace, kterému nečekaně podlehli 0:1. Chelsea nenavázala na výborný výkon s Arsenalem z minulého týdne a připsala si druhou venkovní porážku za sebou.

Petra Čecha v brance Blues nešťastně překonal v 52. minutě hlavičkující spoluhráč John Terry a první tým Premier League s nováčkem prohrál poprvé od roku 1990. Blues tak podruhé v řadě nevstřelili venku gól.

Chelsea tak může přijít o vedení v soutěži, pokud v podvečer Manchester City porazí Arsenal.

United otočili duel s Aston Villou, Rooney přepisoval rekordy

Fotbalisté Manchesteru United otočili zápas s Aston Villou a vyhráli 4:1. Kouč David Moyes si mohl oddechnout, nedočkal se další výsledkové nepříjemnosti. Útočník Wayne Rooney se trefil dvakrát a v historické tabulce střelců Premier League je se 171 brankami již na čtvrtém místě, na kterém vystřídal Franka Lamparda z Chelsea.

Utkání začali lépe hosté, ve 12. minutě obránce Manchesteru Rafael fauloval protihráče a Ashley Westwood se z přímého kopu nemýlil. United však brzy vyrovnali, když Šindži Kagawa poslal centr do šestnáctky a Rooney hlavou umístil míč k tyči.

Na konci prvního poločasu pak po zákroku Leandra Bacuny na středopolaře Juana Matu proměnil Rooney penaltu a připsal si patnáctou trefu v sezóně. V 58. minutě přidal třetí branku United Mata, jenž za Rudé ďábly skóroval poprvé od lednového příchodu z Chelsea. V nastavení se prosadil také střídající Javier Hernández.

Manchester, který se v úterý utká ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Bayernem Mnichov, získal na svém stadiónu tři body poprvé od 28. ledna. Hráče nerozhodilo ani letadlo, nesoucí nad stadiónem transparent "Ten nepravý; Moyes ven", na jehož let se složili nespokojení fanoušci. Na tribunách Old Traffordu se slogan proti kouči Davidu Moyesovi navíc nedočkal příliš kladného přijetí.

Český útočník Vydra nastoupil v základní sestavě West Bromwiche proti Cardiffu a v deváté minutě asistoval Grahamu Dorransovi, jenž zvýšil na 2:0. West Bromwich však v důležitém souboji o udržení neudržel vedení 2:0 ani 3:2 a remizoval 3:3.

Anglická fotbalová liga - 32. kolo:
Manchester United - Aston Villa 4:1 (20. a 45. z pen. Rooney, 58. Mata, 90.+1 Hernández - 13. Westwood)
Crystal Palace - Chelsea 1:0 (52. vlastní Terry)
Southampton - Newcastle 4:0 (45.+1 a 89. Rodriguez, 49. Lambert, 70. Lallana)
Stoke - Hull 1:0 (62. Odemwingie)
Swansea - Norwich 3:0 (30. a 38. De Guzmán, 75. Routledge)
West Bromwich - Cardiff 3:3 (2. Amalfitano, 9. Dorrans, 90.+4 Bifouma - 30. Mutch, 73. Caulker, 90.+5 Möller Dähli)
Arsenal - Manchester City 1:1 (52. Flamini - 18. Silva)

Reklama

Související témata: