Hlavní obsah

VIDEO: Dvojkou za Courtoisem? Spekulace Čech nevnímá, vrací se do Chelsea a chce za ni chytat

Praha

Spekulací přibývá a spousta indicií ukazuje na to, že brankář české fotbalové reprezentace Petr Čech by po deseti letech mohl přijít o místo jedničky v londýnské Chelsea. Vždyť na Stamford Bridge by se měl z hostování v Atlétiku Madrid vrátit belgický démon Thibaut Courtois, který září i na světovém šampionátu v Brazílii. „Spekulace nevnímám. Mám smlouvu ještě na dva roky a chci za Chelsea chytat i nadále,“ ujistil Petr Čech dnes v Praze.

Rozhovor s Petrem Čechem Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Koncem minulé sezóny se musel podrobit operaci zraněného ramena, na jeho místo se tlačí mladý Courtois. Jenže Čechíno s kamennou tváří hráče pokeru pracuje na návratu do branky.

„Mým jediným cílem je uzdravit se a přesvědčit trenéra, že bych měl hrát. To je můj cíl - nic jiného mě nezajímá. Zájem ze všech stran potěší, ale platí, že se o to nezajímám. Smlouvu v Cheslea mám ještě na dva roky," poukázal Petr Čech dnes v Praze na Strahově, kde prezentoval již devátý ročník svojí letní fotbalové školy pro děti od 7 do 15 let.

Čechův manažer Viktor Kolář přiznal kontakty s Paris St. Germain či Monakem, obrátil by se také na Barcelonu a Real Madrid. Samozřejmě v případě, že už by Chelsea neměla o českého gólmana zájem. A nic takového zatím prý Čechovi nesdělila.

„Nic mi neoznámili, s nikým jsem ještě nemluvil. Takže platí, že mám ještě na dva roky smlouvu a chystám se na přípravu. Pokud už se rozhodli, věřím, že mi to někdo řekne," poukázal Čech.

Do Londýna odletí příští týden. „Vracím se o něco dříve, protože dokončuji svůj rehabilitační program. Čeká mě kontrola u mého operatéra - řekne mi, zda můžu začít na sto procent. S rekonvalescencí jsem proti plánu o dost napřed, měl bych být připraven. Prakticky celé léto jsem strávil trénováním, aby bylo rameno zdravé," popsal gólman svůj stav.

Reklama

Související témata: