Hlavní obsah

Charita mu není cizí. Naismith koupil lístky pro nezaměstnané

Liverpool

Útočník Evertonu Steven Naismith ukázal, jak moc mu záleží na fanoušcích. Skotský fotbalový reprezentant nakoupil vstupenky na domácí zápasy liverpoolského klubu v anglické lize a rozdá je nezaměstnaným příznivcům.

Foto: Profimedia.cz

Steven Naismith (vlevo) z Evertonu centruje, brání mu bývalý hráč Southamptonu Luke Shaw.

Článek

"Pocházím z Ayrshiru na západě Skotska a strávil jsem velkou část života v Glasgowě, tedy městě, které kdysi sužovala velká nezaměstnanost. Liverpool má podobnou historii. Je tam hodně nezaměstnaných, kteří se usilovně snaží najít práci a možná si nemohou dovolit koupit lístek," řekl Naismith novinářům.

"Tímto malým gestem bych rád lidem pomohl v jejich situaci, aby si při našich ligových zápasech užili den ve společnosti. Doufám, že to řadě z nich přinese alespoň trochu radosti," uvedl sedmadvacetiletý hráč, jenž do Evertonu přišel před dvěma lety z Glasgow Rangers.

Nezveřejněný počet vstupenek nechá distribuovat po různých pracovních centrech v Liverpoolu. "Každý týden bude vybráno několik lidí, kteří jsou ne vlastní vinou bez práce, tvrdě hledají nové zaměstnání a užili by si fotbal v Premier League," dodal Naismith.

Charita mu není cizí, protože pomáhá v centrech pro bezdomovce v Liverpoolu a Glasgowě. V největším skotském městě rovněž spustil projekt, který lidem po těžkých zraněních usnadňuje návrat do zaměstnání. Je také ambasadorem skotské nadace pro dyslexii.

Reklama

Související témata: