Hlavní obsah

VIDEO: Šílená noc v Liverpoolu. O postupu rozhodovalo v rozstřelu 30 penalt!

Liverpool

Zápas nesliboval zrovna žádnou extra podívanou, ale nakonec fanoušci na Anfield Road viděli neskutečné drama, na které se bude ještě dlouho vzpomínat. Pro domácí Liverpool měla nevídaná bitva s Middlesbrough šťastný konec. Postup do čtvrtého kola ligového poháru si totiž zajistili vítězstvím 14:13 v penaltovém rozstřelu (2:2 po prodloužení).

Penaltový rozstřel v Liverpoolu

 
Článek

Ano, čtete správně, rozstřel nabídl hned třicet penalt. Nešťastným mužem se nakonec stal Albert Adomah, jenž svůj pokus z penaltového puntíku poslal mimo branku a nastartoval tak vítěznou euforii Liverpoolu.

Rozstřel načal přesnou trefou domácí Mario Balotelli, jako první zaváhal hostující Patrick Bamford, jenž měl být paradoxně psychicky hodně nahoře, protože krátce předtím, ve 123. minutě zápasu, udržel nervy a proměnil pokutový kop, který znamenal srovnání na 2:2, jímž si vynutil další penaltovou loterii.

V ní se vystřídalo všech dvaadvacet hráčů na hřišti, z nichž někteří museli zahrávat penaltu dvakrát. Stav v rozstřelu srovnal neproměněným pokusem Raheem Sterling, v patnácté sérii pak selhal již zmíněný Adomah.

Rodgers: Děláme příliš mnoho chyb

Ale v utkání nešlo jen o penalty. Ozdobil ho i skvělý debut sedmnáctiletého talentu Liverpoolu Jordan Rossiter, který už po deseti minutách hry otevřel skóre dalekonosnou střelou, kterou poslal vyražený míč do brány hostů.

„Pro nás to byla skvělá noc. Moc mě těší, že jsme po takovém zážitku dokázali postoupit dál. Od našich mladých hráčů to byl vynikající výkon. Hlavní je, že jsme vyhráli, nezáleží na tom, jakým způsobem. Byly k vidění opravdu kvalitní penalty," těšilo kouče vítězů Brendana Rodgerse.

A muselo se mu opravdu ulevit, protože jeho tým se zatím v lize trápí, patří mu až jedenáctá příčka a v Lize mistrů na poslední chvíli odvracel doma blamáž s bulharským Razgradem. Další nezdar by jen zvýšil tlak na něj i na tým.

„Ani na chvíli jsem nepomyslel na to, že bychom zápas nezvládli. Pravdou ale je, že děláme momentálně příliš mnoho chyb. Z prvního gólu jsme velmi zklamaní a z toho druhého ještě víc. Lajdácky jsme odkopli míč, i když jsme ho měli zcela pod kontrolou," rozčílila Rodgerse příšerná chyba jeho svěřenců v závěru nastavení, kteří zpětnou přihrávkou na polovině soupeře založili rychlý kontr, z něhož se narodila penalta pro hosty.

Jeho protějšek Aitor Karanaka byl pochopitelně z vyřazení Middlebrough po statečném výkonu zklamaný. „Nemám správná slova, abych mohl popsat, jak se teď cítím. Moji hráči i fanoušci byli skvělí. Jediné, co nebylo, je výsledek," mrzelo kouče poražených.

Reklama

Související témata: