Hlavní obsah

Derby na ostří nože. Wenger strčil do Mourinha, kouč Blues požadoval pro soupeře tři červené

Londýn

Pořádná vlna emocí vzplála během nedělního londýnského derby mezi fotbalisty Chelsea a Arsenalu. Během duelu, který Blues nakonec vyhráli 2:0, se po jednom z ostřejších zákroků dokonce schylovalo k rvačce trenérů. Nazlobený kormidelník Kanonýrů Arséne Wenger totiž vkročil do technické zóny protivníka, kde strčil do svého protějšku Josého Mourinha. Rozvášněné kohouty musel uklidňovat hlavní arbitr Martin Atkinson.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Arséne Wenger (vlevo) a José Mourinho se v lásce nemají. Znovu to dokázali v neděli.

Článek

Wenger byl na derby pořádně nažhavený. Není divu, vždyť Mourinha ještě při vzájemných soubojích v Premier League nikdy neporazil a navíc poslední konfrontace s Chelsea na Stamford Bridge mu ani po půl roce nedává spát. Jeho Arsenal utrpěl v březnu potupný výprask 0:6 a francouzský kouč prahl po vendetě.

Jenže ta mu nevyšla. Arsenal na Chelsea opět nestačil, navíc Wenger se během utkání dostal do křížku s Mourinhem. Vše se odehrálo po dvaceti celkem poklidných minutách. Obránce Cahill tvrdě atakoval kotník chilského útočníka Sáncheze a byl napomínán žlutou kartou. S Atkinsonovým posouzením se ale Wenger neztotožnil a rozčilený pronikl podél pomezní čáry až do technické zóny Chelsea, kde se dostal do konfliktu s Mourinhem.

"Chtěl jsem jít z bodu A do bodu B a někdo mě tváří v tvář nepěkně konfrontoval," uvedl Wenger. "Bod B byl Sánchez. Chtěl jsem se podívat, jak moc je zraněný," doplnil.

Mourinho: Řekl jsem mu, aby se nevracel

Jenže Mourinhovi se Wengerova neočekávaná "návštěva" vůbec nelíbila. "Mám svou technickou zónu a on má svou. Nemůže přijít do té mé a vyvíjet tlak na rozhodčího, aby udělil karty mým hráčům. Tak jsem mu řekl, aby opustil moji technickou zónu a nevracel se zpět," popisoval inkriminovanou situaci kouč Chelsea.

Po zápase se nakonec smál Mourinho. Ve 27. minutě poslal Chelsea do vedení z penalty Hazard a tříbodový zisk pojistil v závěru Diego Costa. Jediným nepříjemným momentem pro Mourinha bylo zranění gólmanské jedničky Thibauta Courtoise, jehož na hřišti nahradil český brankář Petr Čech.

Vyhecované střetnutí se přes ostré zákroky dohrálo v jedenácti hráčích na každé straně. "Rozhodčí podal v těžkém zápase fantastický výkon. Náročný zápas zvládl dobře, dohrálo se bez červené, i když Koscielny i Chambers mohli být klidně vyloučeni. Červená karta pro Welbecka byla také jasná. Ale on je to hodný kluk, není agresivní. Chápu to, byl konec zápasu a možná jeho zákrok pramenil z frustrace," poznamenal Mourinho.

I Wenger se však domnívá, že Chelsea neměla dokončit zápas v jedenácti. "Oscar měl štěstí, že zůstal na hřišti. Neustále fauloval, žlutou kartu dostal až v 86. minutě, přitom cíleně zastavoval naše brejky. Podobně Ivanovič, také tam byly od něj ošklivé fauly. Ale tohle záleží na rozhodčím," řekl kouč Gunners.

Reklama

Související témata: