Hlavní obsah

Čech patří do nejlepší jedenáctky moderní éry Premier League, napsal Redknapp

Londýn

Brankář Petr Čech zrovna neprožívá v Chelsea nejlepší období. Byť při svém záskoku v Premier League vychytal nulu a vítězství nad Arsenalem, stále mu patří pozice týmové dvojky za momentálně zraněným Belgičanem Thibautem Courtoisem, na což rozhodně po oslnivé dekádě na Stamford Bridge nebyl zvyklý. Jenže v moderních dějinách anglické ligy má stále neotřesitelné postavení. Myslí si to i slavný kouč Harry Redknapp.

Foto: Darren Staples, Reuters

Petr Čech během tréninku fotbalistů Chelsea v Cobhamu.

Článek

Bývalý fotbalista, který coby kouč prošel například Tottenhamem, Portsmouthem, West Hamem, Southamptonem či QPR momentálně vydává novou knihu (A Man Walks On To a Pitch), v níž rozebírá dění a největší osobnosti moderní Premier League, která v Anglii vznikla před dvaadvaceti lety.

Britský deník Daily Mail má exkluzivně k dispozici ukázky z knihy, které na svých stránkách postupně publikuje. Poslední zveřejněné části se týkaly nejlepší jedenáctky starší éry soutěže a také moderní éry, kterou složil převážně ze stále aktivních fotbalistů.

A právě v ní obsadil do pozice nejlepšího gólmana Petra Čecha. Nutno dodat, k němu doplnil opravdu špičkový tým. Posuďte sami: Petr Čech - Pablo Zabaleta, John Terry, Rio Ferdinand, Ashley Cole - Steven Gerrard, Paul Scholes, Gareth Bale - Cristiano Ronaldo, Luis Suárez, Thierry Henry.

Jen pro úplnost, takto podle Redknappa vypadá ideální jedenáctka starší éry Premier League: Peter Schmeichel - Gary Neville, Tony Adams, Sol Campbell, Stuart Pearce - Matt Le Tissier, Roy Keane, Patrick Vieira, Ryan Giggs - Dennis Bergkamp, Alan Shearer.

Je podle vás Petr Čech nejlepším gólmanem moderní éry Premier League?
Ano
90,1 %
Ne
9,9 %
Celkem hlasovalo 13959 čtenářů.

Reklama

Související témata: