Hlavní obsah

Brilantní výkon, rozplýval se kouč Liverpoolu Rodgers po výhře nad druholigovým sokem

Liverpooll/Praha

Ulevilo se mu. A moc, protože na Anfield Road už byl pomalu na odstřel. Po vyřazení z Ligy mistrů a následné prohře 0:3 s Manchester United si nemohl být kouč Liverpoolu Brendan Rodgers jistý, co přinesou příští dny. Však se na ostrovech vehementně spekulovalo o jeho budoucnosti. Postupem do semifinále anglického Ligového poháru si zachránil krk. „Trvalo dlouho, než jsme našli v této sezóně správný rytmus, ale výkon proti Bournemouthu byl brilantní,“ chválil Rodgers své svěřence.

Foto: Phil Noble, Reuters

Liverpoolský Raheem Sterling se poprvé od září zase střelecky prosadil.

Článek

Mizérie Liverpoolu jako by neměla mít konce... Mužstvo, jež v uplynulé sezóně bojovalo do poslední chvíle o mistrovský titul, se trápilo v lize, scénu Champions League opustilo už po bojích v základní skupině a soupeř ve čtvrtfinále Ligového poháru vyvolával rovněž obavy. Vždyť Bournemouth vede momentálně druhou ligu!

Rošády v sestavě se vyplatily

Rodgers však konečně sáhl do sestavy, postavil mladého dvacetiletého srbského fotbalistu Markoviče a výsledkem byla proměna, na kterou tak toužebně čekal on i fanoušci Liverpoolu. Po vítězství 3:1, které zařídil dvěma góly Sterling a jedním zmiňovaný Markovič, zamířili Reds do semifinále.

„Podali jsme hlavně v první půli vynikající výkon, který se blížil tomu, co jsme předváděli v minulé sezóně. Na Old Trafford jsme sice v minulém ligovém kole prohráli 0:3, což byl krutý výsledek, ale už tam jsem viděl v naší hře dobré okamžiky. Hlavně ve spoustě šancí, které jsme si proti Manchesteru United vytvořili," kvitoval Rodgers proměnu stvrzenou jasným vítězstvím nad lídrem druhé ligy.

„Přitom šlo o velice těžký zápas. Způsob, jakým jsme ho zvládli a ovládli, byl o to příjemnější. Naše hra byla plná kreativity, pohybu, tvořivosti, dobré práce s míčem," vyzdvihoval zlepšení, k němuž v řadách jeho mužstva došlo.

Raheem Sterling, který vstřelil první góly od září, se o ně pochopitelně postaral svými trefami. Trenér Rodgers však odmítl názor, že by jeho předchozí útlum souvisel s vyjednáváním o nové smlouvě.

„To s ním nemělo co do činění, protože s klubem jednají jeho agenti. On je i ve dvaceti jako dítě. Šťastný a natěšený na fotbal."

Ani Chelsea ho o náladu nepřipravila

V semifinále Ligového poháru narazí Liverpool na suveréna letošní sezóny Chelsea, takže vlastně dojde k repríze finále v roce 2005, které vyhráli Blues a trenér José Mourinho tak slavil zisk první trofeje v anglickém fotbale.

„Pro nás bylo podstatné, abychom se do semifinále dostali, takže jsme se neohlíželi na soupeře, s nímž se utkáme. Pokud chcete tuto soutěž vyhrát, což samozřejmě chceme, musíte uspět i proti velkým a silným soupeřům. Proto se na konfrontaci s Chelsea těšíme," zaháněl Rodgers pesimismus vyvolaný jménem semifinálového soupeře.

Jak dopadne semifinálový souboj Ligového poháru mezi Liverpoolem a Chelsea?
Do finále postoupí Chelsea
71,4 %
Do finále postoupí Liverpool
28,6 %
Celkem hlasovalo 2911 čtenářů.

Reklama

Související témata: