Hlavní obsah

Velký návrat někdejšího kanonýra? Liverpool by mohl získat Torrese

Liverpool

Podle britského listu Daily Mail vedení fotbalového Liverpoolu vážně uvažuje o tom, že by se v lednu pokusilo získat Fernanda Torrese. Španělský útočník je momentálně hráčem Chelsea zapůjčeným na dvouleté hostování do AC Milán. Ani v Itálii však Torres nenašel ztracenou střeleckou formu, v deseti zápasech se trefil dohromady jen jednou a na San Siru zřejmě nebude o jeho setrvání zájem.

Foto: Profimedia.cz

Fernando Torres (vlevo) během hostování v AC Milán.

Článek

Ve hře je také možnost, že Chelsea si Torrese stáhne pro svoji potřebu, protože kouč José Mourinho nyní kvůli zranění nemůže počítat s Diegem Costou.

Liverpool v létě angažoval Maria Balotelliho za 16 miliónů liber (zhruba 563 miliónů korun), ale tomu se Anfield Road nedaří a podle spekulací britského tisku by tak mohl být uvolněn na hostování do Neapole.

V Liverpoolu věří, že Fernando Torres by se opět mohl stát obávaným kanonýrem, jakým byl, když v roce 2010 odcházel do Chelsea. Tehdy měl na svém kontě 65 zásahů ve 102 ligových utkáních a za jeho příchod musel londýnský celek zaplatit 50 miliónů liber (cca 1,7 miliardy korun). Právě Torresův transfer na Stamford Bridge bývá považován za možná vůbec nejhorší přestup v dějinách nejvyšší anglické ligy.

Podle dalších spekulací by v zimě mohl přestoupit útočník West Hamu Carlton Cole, kterého chce Crystal Palace. Newcastle zase touží po vytáhlém forvardovi Charliem Austinovi z Queens Park Rangers.

Reklama

Související témata: