Hlavní obsah

Bony se rozloučil se Swansea gólem, před odjezdem na africký šampionát ale slíbil, že se vrátí

Londýn/Praha

Chelsea, Manchester City, Liverpool, ale teď třeba i Real Madrid. Zástup zájemců čekající na to, až se v sobotu otevře na evropské fotbalové scéně přestupové okno a oni budou moci jednat se Swansea o koupi exsparťanského útočníka Bony Wilfrieda je čím dál početnější. „Opravdu neexistuje žádný plán, natož pak dohoda, že bych měl z klubu odejít už teď v lednu. Ve fotbale je samozřejmě možné všechno, ale já teď myslím jen na africký šampionát,“ vyvracel kanonýr „labutí“ spekulace o odchodu z Liberty Stadium ještě předtím, než se vydal za reprezentací Pobřeží slonoviny.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Útočník Swansea Bony Wilfried slaví gól.

Článek

Ve Swansea sice koncem loňského roku prodloužil smlouvu, ale všem v klubu je jasné, že kanonýra Bonyho, který přišel z nizozemského Vitesse Arnhem za rekordních 12 miliónů liber, těžko udrží. Otázkou jen je, zda odejde už teď v lednu, anebo zda zůstane až do konce letošního ročníku Premier League.

Střídal, přesto zachránil remízu

„Pokud se během ledna něco stane, budeme se s tím muset vypořádat,“ nechal se slyšet Bony po posledním zápase v dresu Swansea. Na stadiónu Queens Park Rangers nastoupil na posledních dvacet minut, přesto stačil devátým gólem v sezóně zachránit v nastaveném čase remízu 1:1. Teď ho čeká v Rovníkové Guineji africký šampionát, do něhož reprezentace jeho země vstoupí 20. ledna.

„Je logické, že se o něho zajímají všechny kluby. Je to dobrý hráč. Nejlepší v lize. Naše obrovská zbraň. Nejenže dává góly, ale dovede podržet míč, projít obranou soupeřů, pozvednout naše mužstvo. Proto doufáme, že Bony bude chtít zůstat v klubu až do konce sezóny,“ nechal se slyšet korejský špílmachr ve službách Swansea Ki Song-jung.

Dvě ztráty pro Swansea

I on mužstvo opustí, neboť ho čekají pro změnu reprezentační povinnosti na asijském šampionátu.

„Musím odjet za národním týmem a není mně z toho právě dobře. Je mně líto spoluhráčů i manažera, kteří se musí v důležité fázi sezóny s naší absencí vyrovnat,“ je si korejský reprezentant moc dobře vědom potíží, s nimiž se bude muset kouč Swansea Garry Monk vypořádat.

„Věřím, že situaci zvládnou a až se vrátím, bude mužstvo v ještě lepší pozici, než nyní. A pak budu odevzdávat sto procent pro svůj tým,“ ujišťoval Ki Song-jung.

I Bony naznačil, že by se chtěl po africkém mistrovství, do Swansea vrátit. „Přeji spoluhráčům vše nejlepší do nastávajícího roku a věřím, že je po návratu najdu v tabulce na ještě lepší příčce, než na jaké figurujeme nyní. A pak jim pomohu dostat se ještě výš,“ sliboval kanonýr aktuálně devátého mužstva anglické ligy.

Reklama

Související témata: