Hlavní obsah

Arsenal získal stopera Gabriela Paulistu

Londýn

Fotbalisté londýnského Arsenalu mají posilu za 15 miliónů liber (zhruba 559 miliónů korun). Anglická média upozorňují, že španělský Villareal potvrdil přestup středního obránce Gabriela Paulisty na Emirates Stadium. Oznámený odchod brazilského fotbalisty byl odpovědí na spekulace, které se vyrojily po utkání s Levante, v němž už čtyřiadvacetiletá opora Villarealu nefigurovala ani mezi náhradníky. Opačným směrem putuje na hostování do konce sezóny útočník Joel Campbell.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Gabriel Paulista se co nevidět může radovat se svými novými spoluhráči z Arsenalu. Na fotografii zleva Tomáš Rosický, Olivier Giroud a Alexis Sánchez.

Článek

Villareal potvrdil přestup Gabriela Paulisty na svém oficiálním twitterovém účtu a zároveň oznámil příchod hostujícího Campbella. Tato výměna krátce před koncem lednového přestupového termínu vyvolává další spekulace.

Uloví Hummelse Manchester United nebo se spokojí s Vlaarem?

Arsenal nutně sháněl posilu do defenzívy, kterou teď má v podobě Gabriela Paulisty. Tím tak zřejmě padá možný přestup Matse Hummelse, o něhož se údajně zajímá Manchester United, který by tak měl snazší cestu k získání německého reprezentanta, jak upozorňuje Daily Mail. Britský list také vidí v Hummelsovi ideální posilu do rozestavení 3-5-2, kterým se právě Manchester United prezentuje pod vedení Louise Van Gaala.

Pokud by nizozemský manažer nezískal oporu Borussie Dortmund, nabízí se ještě jiné řešení. Na Old Trafford by se mohl objevit Van Gaalův krajan Ron Vlaar z Aston Villy, přestože je momentálně zraněný.

V Anglii se také řeší možný návrat Bulhara Dimitara Berbatova, jenž by chtěl zpět do Premier League, kde o něho stojí Crystal Palace, zájem by však mohly mít další kluby jako Aston Villa, Leicester, Stoke nebo Hull. West Ham a West Bromwich Albion se pro změnu ucházejí o skotského záložníka Darrena Fletchera z Manchesteru United, jak píše Daily Mail.

Reklama