Hlavní obsah

Van Gaal kritizoval Di Maríu za zbytečné vyloučení. Na sudí se nesahá, běsnil kouč United

Manchester

Neprožívá jednoduché období. V posledním ligovém zápase na hřišti Newcastlu, kde fotbalisté Manchesteru United vyhráli díky trefě v samém závěru 1:0, byl Ángel di María koučem Louisem van Gaalem střídán již po necelé hodině hry. Celých devadesát minut neodehrál ani v pondělním čtvrtfinálovém duelu FA Cupu s Arsenalem. Tentokrát ovšem nikoliv z výkonnostních důvodů, ale kvůli vlastní "klukovině". V 76. minutě jej totiž po dvou žlutých kartách, které přišly rychle po sobě, poslal sudí Michael Oliver předčasně pod sprchy.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Rozhodčí Michael Oliver ukazuje červenou kartu záložníkovi Manchesteru United Ángelu Di Maríovi.

Článek

Sedmadvacetiletý středopolař, za kterého Rudí ďáblové zaplatili Realu Madrid 59,7 miliónů liber (přibližně 2,1 miliardy korun), je zatím na Old Trafford trochu zklamáním.

Ve středečním utkání na St. James´ Parku v Newcastlu strávil na trávníku jen 59 minut a poté byl nahrazen Adnanem Januzajem. V pondělí proti Kanonýrům předvedl argentinský vicemistr světa lepší výkon, krásným centrem třeba vyzval k vyrovnávacímu gólu kanonýra Rooneyho, čtvrt hodiny před koncem však svůj celek zcela zbytečně oslabil.

Za nepříznivého stavu 1:2 nejprve obdržel žlutou kartu za nafilmovaný pád, což se Argentinci nelíbilo. V reakci na napomenutí zatáhl hlavního arbitra zezadu za dres, pro což neměl Oliver vůbec žádné pochopení. Di Maríovi udělil druhou žlutou a následně červenou kartu. Nesportovní chování hvězdného Argentince rozohnilo nejen příznivce Red Devils, ale i hlavního kouče Van Gaala.

Van Gaal: Je to neomluvitelné

"Každý hráč ví, že na sudí se nesahá. Je to neomluvitelné," zlobil se Van Gaal. "Nebylo to od něj příliš chytré, ale v takovém utkání není snadné ovládat emoce. Musí však akceptovat, že rozhodčí je na hřišti šéfem. On rozhoduje a jeho verdiktům se musí hráč přizpůsobit, a ne naopak," doplnil pro oficiální internetové stránky klubu.

Manchester už v deseti vyrovnat nedokázal a s letošním ročníkem FA Cupu se loučí už ve čtvrtfinále. Van Gaal po porážce 1:2 litoval, že jeho svěřenci vyrobili několik chyb, které soupeř potrestal. "Do červené karty byly rozdíly mezi týmy minimální, ale když hrajete v oslabení, těžko se pak výsledek otáčí," uvedl Van Gaal. "Největší zklamání je, že jsme prohráli kvůli sobě a ne kvůli soupeři. Mrzí nás to, chtěli jsme být v semifinále," řekl trenér Manchesteru.

United tak v této sezóně pravděpodobně nezískají ani jednu trofej. V Premier League ztrácejí na vedoucí Chelsea deset bodů. Spíš než boj o mistrovský titul bude hlavním cílem klubu figurovat po posledním kole na příčce znamenající start v příští sezóně Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: