Hlavní obsah

Berte Čecha, radí Arsenalu kdysi českým gólmanem odstavený Cudicini

Londýn

Ví, jaké to je být odstaven na vedlejší kolej. V Chelsea se kdysi Carlo Cudicini stal po příchodu Petra Čecha dvojkou. Teď slovně nabízí řešení pro momentálně obdobně situovaného českého gólmana, ale hlavně pro Arsenal. Podle něj by Kanonýři měli při všech svých potížích s brankáři v poslední době udělat vše pro to, aby českého fotbalového reprezentanta získali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Čech po utkání kvalifikace ME 2016 s Lotyšskem.

Článek

Čech se při nedávné reprezentační akci v Praze vyjádřil, že takovouhle sezónu už v klubovém provedení zažít nechce. Thibaut Courtois je teď v Blues jasnou jedničkou. Čech sice sem tam nastupuje, ale je mu to málo. "To může fungovat maximálně sezónu," naznačil zřetelně, že se rýsuje jeho odchod.

Nasvědčuje tomu i to, že Chelsea už podle všeho stanovila sumu za Čecha, který má na Stamford Bridge stále ještě platnou smlouvu. Zájemce musí složit deset miliónů liber. Blues si už vyhlédli i náhradu. Za českého gólmana, který její dres obléká od roku 2004, by měl podle britského deníku The Times přijít do londýnského klubu Robert Green z QPR.

Cudicini do toho přichází s úvahou, že pro Arsenal by byl Čech výbornou volbou. A Arsenal pro Čecha? Zřejmě také. Bylo by to angažmá bez nutnosti stěhování. Bez vysvětlování usazené rodině, že musí kvůli novému působišti opustit Londýn, případně Anglii vůbec. S možností být v kádru s krajanem Tomášem Rosickým a s nadějí na pozvednutí klubu konečně k nějaké trofeji.

Právě v obsazení gólmanské role měli Gunners v minulosti trable. "Arsenal měl problémy s brankáři po Seamanovi a Lehmannovi. Szczesny stále jen zápasí o roli jedničky, takže pokud je gólman, jakým je Čech, k dispozici, měl by být jeho letní zisk jasným cílem pro klub," cituje Cudidiniho server Talksport.com.

Reklama

Související témata: