Hlavní obsah

Arsenal nabídne 11 miliónů liber za Čecha. Bude to Abramovičovi stačit?

Londýn/Praha

Spekulace ohledně Petra Čecha ve spojitosti s Arsenalem, jakožto budoucím zaměstnavatelem, začínají mít pevné základy. Do konce týdne má podle anglického deníku Daily Mail podat vedení Gunners oficiální nabídku za českého reprezentačního gólmana. Přestupová částka se má pohybovat okolo 11 miliónů liber (více než 414 miliónů korun).

Foto: John Sibley, Reuters

Gólman Petr Čech během zápasu se Sunderlandem.

Článek

O odchodu Čecha ze Stamford Bridge se spekulovalo už dlouhou dobu. Třiatřicetiletý gólman byl nespokojený s rolí dvojky za Belgičanem Thibautem Courtoisem a vyjádřil přání odejít. Na to nechtěl slyšet trenér Blues José Mourinho, který by byl nejradši, kdyby Čech zůstal.

„V ideálním případě bych Čecha nikdy nenechal odejít. Jenže mám svázané ruce," naznačil v polovině května portugalský stratég, že konečné rozhodnutí má na starosti majitel Roman Abramovič.

Velký zájem o bývalého hráče Rennes, Sparty či Blšan měl již od začátku londýnský konkurent Chelsea, Arsenal. Arséne Wenger nyní přišel s konkrétní nabídkou, která je o milión vyšší než požaduje Chelsea. Ta stanovila výkupní částku na 10 miliónech liber (více než 376 miliónů korun).

Pokud by opravdu Čech na Emirates Stadium přestoupil, pak by pravděpodobně jeho příchod znamenal odchod jednoho ze současných brankářů Arsenalu. Otázkou je, jestli by se stěhoval Polák Wojciech Szczesny, jenž v dresu Gunners působí od roku 2008, nebo Kolumbijec David Ospina, který přišel teprve loni po mistrovství světa v Brazílii.

Navíc Mourinho prohlásil, že pokud Čech přestoupí, zaměří svoji pozornost na hráče Arsenalu, konkrétně si vyhlédl Thea Walcotta a Alexe Oxlade-Chamberlaina.

Kromě Arsenalu se o Čechovy služby zajímal také francouzský mistr PSG, nicméně český brankář preferuje setrvání v Londýně.

Reklama

Související témata: