Hlavní obsah

Začít proti Chelsea? Třeba to bude výhoda, říkal Čech s Hradem za zády

Praha

Parádní letní den s náramnými panoramaty Pražského hradu a hlavního města vůbec. Petr Čech poprvé prezentoval svůj velký přestup z Chelsea do Arsenalu ve středu dopoledne na Nebozízku pod Strahovem. Dorazilo za ním také několik štábů přímo z Anglie, které zaskočila jen úsměvná vynucená přestávka při zkoušce sirén.

Petr Čech hovoří o přestupu do Arsenalu

 
Článek
Fotogalerie

„A to už je všechno?" usmíval se gólman, když musel v improvizovaném boxu na barové stoličce s Pražským hradem za zády přerušit rozhovor pro klubovou televizi Arsenalu.

I Angličané teď už dobře vědí, že první středu v měsíci probíhá v Praze zkouška sirén. Kvůli zmatkům v souvislosti s právě probíhajícím tenisovým Wimbledonem měli problémy s letenkami, přesto jich do Prahy za Big Petem dorazilo dost. Akreditoval se Daily Mail, Sun, Sky Sports či AP.

Přestup byl oznámen v pondělí, Petr Čech však o něm poprvé veřejně promluvil až v Praze. Samozřejmě v tričku nového klubu. „Už pár dnů si zvykám... Chtěl jsem zůstat v Premier League, to převážilo misky vah. Nabídek jsem měl víc, ale ta od Arsenalu byla jasně nejlepší," pochvaluje si smlouvu na čtyři roky.

Brzy do práce, volá Singapur

Gólmana národního týmu čeká pikantní premiéra v ostrém utkání - 2. srpna právě proti Chelsea ve Wembley při Community Shield.

„Těším se, bude to první šance, jak získat první trofej. Pro mě samozřejmě zvláštní zápas - proti týmu, v němž jsem strávil neuvěřitelných jedenáct let. Zvláštní, ale třeba to bude i výhoda. Budu to mít za sebou, pak už se budu moci soustředit na další zápasy a nebudou se mě pořád ptát, co bude, až zápas proti Chelsea přijde," má Čechíno jasno.

Ke Kanonýrům nastupuje druhý týden v červenci. „Čeká nás pár tréninků v Londýně, po nichž odletíme na turnaj klubů Premier League do Singapuru," avizuje.

Přestup se zpožděním 12 let

Málokdo si uvědomuje, že Čech mohl chytat za Arsenal ještě dřív než za Chelsea.

„Pro mě je to velký příběh. V roce 2003, když Petr začínal druhý rok v Rennes, projevil o jeho služby eminentní zájem právě Arsenal. Z klubů Premier League se ozval úplně první. Uplynulo 12 let - a kruh se uzavřel," usmívá se hráčův agent Viktor Kolář z agentury Sport Invest.

„Tehdy jsme ještě nebyli členem EU, takže všechno ztroskotalo na pracovním povolení, jehož podmínky jsem nesplňoval. Naprosto nic ze své kariéry bych ale za nic neměnil, to dobré, ani to špatné," ujistil Čech, než se pražské sirény rozhoukaly.

Reklama

Související témata: