Hlavní obsah

Fotbalové fair play žije! V Anglii si v nastavení nechali vstřelit gól

Fotbalové fair play se příliš nenosí. Když některý hráč ukopne míč před soupeřem do zámezí, ihned zvednutou rukou nabádá sudího, aby mu přiřkl míč. Ale naštěstí ještě nevymizelo nadobro. Ve třetí anglické soutěži League One se vylouplo v zápase mezi domácím Doncasterem Rovers a týmem Bury. A to dokonce v nastaveném čase.

Fair play v anglické League One.

 
Článek

Šest tisíc diváků se v základní hrací době gólu nedočkalo, ale všechno jim vynahradilo pětiminutové nastavení. V tom zůstal jeden z hostujících hráčů na trávníku a hráči Doncasteru zakopli míč. Po ošetření se, jak je dobrým zvykem, rozhodli domácí, že balón vrátí. To se ale Forresterovi příliš „nepodařilo". Míč totiž nakopl tak, že přeloboval gólmana Waltona a ten se zatřepotal v síti.

Následovaly samozřejmě protesty, Forrester kolem sebe mával rukama, aby všem dal i na dálku najevo, že neměl v úmyslu skórovat. Ale hosté přesto pochopitelně cítili, že se jim stalo příkoří.

To ale netrvalo dlouho. Domácí trenér a hráči se usnesli na tom, že gólu nebylo dosaženo správným způsobem, a rozhodnutí znělo jasně - hosté budou moci srovnat skóre bez odporu. Exekuce se ujal útočník Clarke, pro kterého to byl určitě nejsnadnější a nejbizarnější gól v jeho kariéře.

Reklama

Související témata: