Hlavní obsah

Arsenal vyhrál, i když na ránu k tyči Čech nedosáhl. Fernandinho dorazil Chelsea, Citizens vedou ligu

Londýn
Aktualizováno

Druhé ligové vystoupení Petra Čecha v dresu Arsenalu skončilo výhrou. Kanonýři po minulé porážce 0:2 od West Hamu zvítězili na hřišti Crystal Palace 2:1. Manchester City ve šlágru 2. kola anglické ligy vyhrál nad Chelsea 3:0 a v tabulce je první.

Foto: Toby Melville, Reuters

Alexis Sanchez z Arsenalu poté, co si Damien Delaney z Crystal Palace dal vlastní gól.

Článek
Fotogalerie

Arsenal do zápasu výborně vstoupil, po sedmi minutách musel Sánchezovu střelu vykopnout z brankové čáry McArthur. Po 16 minutách už se prosadil Giroud, který akrobaticky zakončil Özilův centr. Domácí brankář McCarty poté zlikvidoval Sánchezovu šanci.

Čech na druhé straně nedosáhl na Wardovu střelu k tyči. Ve druhé půli českého brankáře při Wickhamově ráně zachránila tyč. Arsenalu pomohl do opětovného vedení vlastní gól Delaneyho. A také mohl děkovat sudímu. Coquelin si opakovaně koledoval o vyloučení, zápas ale dohrál jen se žlutou kartou.

Crystal Palace se vyrovnání přiblížil až v závěru, ale Mutch hlavičkoval nad a Wardův pokus  bez problémů pokryl Čech. Ani Arsenal už nevyužil šance a na stadionu londýnského rivala zvítězil 2:1. Kanonýři tímto výsledkem porazili Crystal Palace už potřetí za sebou.

Vítězům pro dlouhodobé zranění kolena chybí Tomáš Rosický.

Brankář Chelsea Begovič, který proti Citizens nahradil minule vyloučeného Courtoise, musel hned zkraje zasahovat proti Agüerovi a poradil i dalšími nebezpečnými situacemi. Doslova čaroval, ale jen do 31. minuty, kdy se Agüero už trefil.

O pauze kouč José Mourinho nečekané stáhl ze hry ikonu klubu - Terryho. Kapitána Chelsea vystřídal poprvé po 177 zápasech, ve kterých zkušeného stopera vedl. Nahradil ho Zoumou. Ramiresova radost z vyrovnání pak byla předčasná, gól neplatil pro ofsajd. Hazard velkou příležitost zahodil a na druhé straně Kompany přidal hlavou pojistku a Fernandinho tvrdou ránou z vápna dokončil zkázu hostů. Střídající Falcao sice v závěru trefil tyč domácí branky, ani přesný zásah by ale londýnskému týmu nepomohl. Citizens vyhráli stejným výsledkem jako v prvním kole na hřišti WBA.

Blues minulou domácí ztrátu (2:2 se Swansea) nenapravili, vůbec poprvé od roku 1998 nezvítězili během prvních dvou kol Premier League. V klubu se dá očekávat nervózní atmosféra, která propukla už po minulém dějství, kdy na sebe Mourinho upozornil ostrým vystoupením proti lékařce týmu Evě Carneirové, jíž zakázal přístup na lavičku při zápasech a celkově omezil její působení u týmu.

Reklama

Související témata: