Hlavní obsah

West Bromwich - Chelsea 2:3Chelsea slaví první výhru, Courtois chytil penaltu. Do čela se vrátili Citizens

Londýn
Aktualizováno

První výhru vybojovali fotbalisté Chelsea v této sezóně Premier League, když ve třetím kole ovládli duel na hřišti West Bromwiche 3:2. K triumfu Blues pomohla gólem i nová posila z Barcelony, útočník Pedro. Manchester City vyhrál 2:0 na hřišti Evertonu a se stoprocentní bilancí a skóre 8:0 znovu vede tabulku anglické ligy.

Foto: Carl Recine, Reuters

Kapitán Chelsea John Terry odchází do kabin poté, co byl v utkání proti WBA vyloučen.

Článek

Právě na Pedra byla upřena velká pozornost, první se ale blýskl jeho spoluhráč Thibaut Courtois. Belgický brankář se vrátil do sestavy po trestu za vyloučení z prvního kola a ve 14. minutě vyrazil penaltu Jamese Morrisona.

Krátce nato si Pedro narazil s Edenem Hazardem a díky tečované střele k tyči se za londýnský tým trefil už po dvaceti minutách na hřišti. Za dalších deset minut navíc připravil přihrávkou před odkrytou branku další gól pro Diega Costu.

Morrison sice brzy snížil na 1:2, ale ještě do poločasu vrátil Chelsea dvoubrankové vedení César Azpilicueta. Ve druhé půli oslabil Blues kapitán John Terry, který stáhl unikajícího Salomóna Rondóna. Přesilovku brzy využil dalším kontaktním gólem Morrison, další zásah ale už domácí nepřidali.

City posunula k triumfu nad Evertonem branka Aleksandara Kolarova z 60. minuty, kdy srbský bek propálil brankáře z ostrého úhlu po přihrávce Raheema Sterlinga. Druhý gól přidal minutu před koncem Samir Nasri. Manchesterský tým zatím neztratil ani bod a ve třech duelech neinkasoval. Vyrovnat jeho bilanci může Liverpool v pondělní dohrávce s Arsenalem.

Watford, v jehož dresu znovu nedostali příležitost Matěj Vydra a Daniel Pudil, i ve třetím utkání po postupu do Premier League remizoval. Po úvodním výsledku 2:2 dnes podruhé za sebou hrál bez branek, tentokrát doma se Southamptonem.

Anglická fotbalová liga - 3. kolo:
West Bromwich - Chelsea 2:3 (35. a 59. Morrison - 20. Pedro, 30. Costa, 42. Azpilicueta)
Everton - Manchester City 0:2 (60. Kolarov, 88. Nasri)
Watford - Southampton 0:0.

Reklama

Související témata: