Hlavní obsah

Gerrard se vrací do Liverpoolu. Je to legenda klubu, říká Klopp

Praha

Minulý týden mu vypadnutím v play off v zámořské MLS skončila sezóna a volno má až do poloviny ledna. Anglický fotbalista Steven Gerrard se proto ve středu vrátil do Liverpoolu a je velice pravděpodobné, že se v nejbližších dnech připojí k týmu Reds, se kterými získal osm trofejí včetně té pro vítěze Ligy mistrů. Jaké má s pětatřicetiletým záložníkem plány kouč Liverpoolu Jürgen Klopp?

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Steven Gerrard.

Článek

S Liverpoolem spojil celou svou evropskou kariéru, odehrál za něj 710 zápasů a slavil s ním vítězství v Lize mistrů, Poháru UEFA, evropském Superpoháru, FA Cupu i Ligovém poháru. Zařadil se mezi největší legendy klubu a nic na tom nezměnilo, když po minulé sezóně odešel do zámoří do Los Angeles Galaxy.

A když s ním v minulém týdnu vypadl v play off, anglická média ihned začala spekulovat, že by se Gerrard mohl vrátit do Liverpoolu a připojit se k týmu svého srdce. „Se Stevenem jsem mluvil, jednou jsme si volali a vyměnili si i několik textovek. Musím říct, že je to příjemný chlapík," přiznal ve středu na tiskové konferenci před zápasem Evropské ligy v Kazani trenér Reds Jürgen Klopp.

„Řekl jsem mu, že může přijít kdykoliv bude chtít, že s námi může trénovat a dělat cokoliv, co je pro jeho dobro. Naše dveře jsou pro něj vždycky otevřené. To je jasné," pokračoval charismatický Němec, který převzal Liverpool v průběhu října po Brendanu Rodgersovi a v pěti soutěžních zápasech ještě neprohrál.

Klopp: Pomůžeme mu se vším

Gerrard má ovšem s LA Galaxy platnou smlouvu i na příští ročník a v zámoří se musí v polovině ledna hlásit na začátku předsezónní přípravy. Existuje šance, že by do té doby mohl vypomoci Liverpoolu i v zápasech?

„Steven je legenda Liverpoolu, vztahy mezi ním a klubem jsou na perfektní úrovni a každý hráč se od něj může něčemu přiučit. Pořád má ale platný kontrakt v Americe. Takže s námi může trénovat, ale nic jiného. Až mu skončí angažmá v LA Galaxy a vrátí se, určitě pro něj něco najdeme. Pomůžeme mu se vším, s čím bude chtít. Ale ne v tuto chvíli. Jsme uprostřed sezóny," řekl jasně Klopp.

Gerrard by neměl v neděli chybět na Anfledu, kde bude sledovat domácí zápas Reds s Crystal Palace. A v příštím týdnu se setká s Kloppem. „Na ten moment se těším. Pobavíme se o jeho plánech do budoucnosti, pokud už nějaké má," prozradil manažer Liverpoolu.

Reklama

Související témata: