Hlavní obsah

Takový gól se nevidí! Slavný brankář byl za trdlo a ještě se rozčiloval

Nottingham

Gól z kategorie hloupých inkasoval slavný severoirský brankář Roy Carroll ve čtvrté nejvyšší anglické soutěži. Na stará kolena - ve svých osmatřiceti - ještě hají barvy celku Notts County a v minulém kole na hřišti Cambridge United ho potkal nepříjemný okamžik, kterým „pomohl“ svému celku k porážce 1:3.

Slavný brankář Carroll dostal hloupě gól

 
Článek

Neuznaný gól v anglické lize

Soupeřova hráče Bena Williamsona, který postával u pokutového území a už dělal čelem vzad, aby odešel, zřejmě naschvál trefil do zad tak nešikovně, že balón letěl do sítě.

Útočník zprvu netušil, co se děje, vzápětí ale zareagoval, aby případně ještě míč dorazil, zatímco gólman se už obracel na rozhodčího, aby kuriózní trefu neuznal. Neúspěšně. Sudí žádné porušení pravidel neshledal a branku uznal. Carroll byl za trdlo. Tým Cambridge tak nakročil k vítězství, v tu chvíli se ujal vedení 2:1.

Carroll byl kdysi i u jiné, a to památné kuriózní situace. Před deseti lety v bráně United při utkání proti Tottenhamu pustil za záda Mendesovu střelu skoro z půlky, ale sudí nezaregistrovali, že míč byl tehdy dobrého půl metru za čárou (viz video v galerii). Teď sice Carroll protestoval, ale nebylo mu to nic platné. Branka platila.

Notts County, klub z Nottinghamu, v současnosti zažívá horší údobí své historie. V minulosti tomu ale bývalo jinak. Z klubů fungujících na profibázi je vůbec nejstarší na světě. V předminulém století - v roce 1888 patřil mezi zakládající členy anglické ligy, získával trofeje, v sedmdesátých letech minulého století byl ovšem na pokraji krachu, kterému se nakonec vyhnul. Ale ani teď to pro něj není nijak růžové. V minulé sezóně sestoupil z třetí ligy a na nějaký bleskový návrat to zatím nevypadá. Je šestnáctý.

Byl podle vás Williamsonův kuriózní gól uznán správně?
Ano
94,3 %
Ne
5,7 %
Celkem hlasovalo 3840 čtenářů.

Reklama

Související témata: