Hlavní obsah

Krize Chelsea je hlubší, než si všichni myslíme, pozoruje Čech z Arsenalu

Londýn/Praha

Stamford Bridge neopustil z vlastní vůle, ale ke svému klíčovému rozhodnutí si může po několika měsících gratulovat. Zatímco fotbalový brankář Petr Čech v Arsenalu pookřál a útočí s Kanonýry na mistrovský titul, jeho bývalý klub Chelsea je v těžké krizi. Ve čtvrtek odpoledne gólman národního týmu poskytl u příležitosti svého vítězství v první části ankety Zlatý míč České republiky z Londýna rozhovor těsně před tím, než Blues odvolali kouče Josého Mourinha.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Brankář Petr Čech jásá poté po výhře Arsenalu 3:0 v Pireu a postupu londýnského celku do osmifinále Ligy mistrů.

Článek

Jak sledujete dění v Chelsea?

Jsem překvapen. Myslel jsem si, že každý tým může mít období, kdy se mu ne úplně daří, ale problém je asi o hodně větší, než si všichni myslíme. Těžko říci, už to trvá dlouho a nezdá se, že by se situace otáčela. Sám jsme zvědavý, jak se bude vyvíjet. Je to pro mě překvapení, sám jsem to nečekal.

V Chelsea jste prožil deset let. Co s vámi její krize dělá?

Tým tápe dlouho, jsem zvědavý, jestli se zvednou. Soustředím se na svůj tým. Netěší mě vidět Chelsea dole, ale důležitější je pro mě můj současný tým.

Alespoň máte o konkurenta méně, ne?

Máme na ně velký náskok. A na každého rivala, který si brousil zuby na titul, se náskok počítá. Pro nás je to dobře.

Loni jste dělal v Chelsea dvojku a byl v domácí anketě pozadu. Letos máte v polovině Zlatého míče takový náskok, že míříte ke svému desátému vítězství...

Jak říkám každý rok, takový výsledek znamená, že jsem si udržel výkonnost, abych měl v poločase nejvíc bodů. Fotbal je právě o tom podávat každý rok zápas co zápas konstantní výkony. Sezóna se vyvíjí velmi dobře a já doufám, že to tak bude pokračovat.

Velkého letního přestupu tedy nemusíte litovat.

Musel jsem pochopitelně udělat těžké rozhodnutí. Opustit klub po deseti letech. Vývoj sezóny ovšem ukazuje, že to bylo správné rozhodnutí v mojí kariéře. Vychází mi a doufám, že tak bude pokračovat. Rád bych, aby největší úspěch přišel na jejím konci.

Reklama

Související témata: