Hlavní obsah

Mourinho měl problémy s hráči. Byl nejvyšší čas jednat, prozradil ředitel Chelsea

Londýn

Po týdnech spekulací se vedení Chelsea ve čtvrtek definitivně rozhodlo odvolat kouče Josého Mourinha, jenž na jaře slavil s londýnským celkem mistrovský titul. Kromě mizerných výsledků, kvůli nimž spadli Blues nebezpečně blízko sestupovému pásmu, přispěly podle technického ředitele klubu Michaela Emenala k odvolání trenéra také rozpory mezi ním a některými fotbalisty.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Kouč Chelsea José Mourinho měl s některými hráči problém.

Článek

„Bylo na čase jednat. Jde o rozhodnutí, které má ochránit zájmy klubu," vysvětloval Emenalo v klubové televizi. Chelsea se nachází v tabulce pouhý bod od sestupového pásma a v šestnácti zápasech už nasbírala devět porážek.

Takhle špatně si v éře majitele Romana Abramoviče Chelsea ještě nikdy nevedla. „Je tu samozřejmě velký sentiment směrem k velké individualitě, která udělala pro klub strašně moc. Faktem ale zůstává, že Chelsea je v problémech. Výsledky jsou špatné," pokračoval ředitel.

Zatímco některé opory Blues v čele s Johnem Terrym trenérskému bouřlivákovi na sociálních sítích až dojemně děkovaly a litovaly jeho odchodu, celková situace v kabině zřejmě nebyla zrovna růžová.

Mourinho zřejmě dostane masivní odstupné

„Mezi trenérem a hráči panovaly evidentní spory. Byl nejvyšší čas jednat," prozradil Emenalo. Že jsou vztahy napjaté, bylo zřejmé, protože Mourinho v posledních dnech začal své hráče veřejně kritizovat. Zpochybňoval jejich přístup k fotbalu a tvrdil, že někteří z nich „zradili" jeho práci.

Rozhodnutí však nevyjde klubovou pokladnu zrovna lacino. Mourinho má podle britského tisku ve svém čtyřletém kontraktu zakotvené odstupné ve výši 10 miliónů liber (necelých 380 miliónů korun).

„Majitel byl donucen udělat velmi těžké rozhodnutí pro dobro klubu. Chelsea je jeden z největších klubů na světě a je přitom jeden bod od sestupu. A to není dobré," doplnil ředitel.

Reklama

Související témata: