Hlavní obsah

Mezi gólmany kraluje Lloris. Čech se mezi smetánku nedostal

Londýn/Praha

Anglická Premier League připravila vánoční speciál těch nejlepších brankářských zákroků za uplynulých osmnáct kol. Na prvním místě se umístil Francouz Hugo Lloris z Tottenhamu, jenž reflexivně vyboxoval pokus stopera West Bromwiche Jonase Olssona z malého vápna. V nejlepší pětici nefiguruje český gólman Petr Čech z Arsenalu.

Foto: Sport.cz s použitím Profimedia.cz

Video již není dostupné

Článek

Zejména díky skvělému reflexu se francouzský reprezentant Lloris několikrát objevil v nabídce nejlepších zákroků kola. V 17. kole dokonce dvakrát. Nicméně v Anglii nejvíce ocenili jeho reakci na hlavičku stopera Jonase Olssona z West Bromwiche v 15. kole. Švédský zadák nedokázal z malého vápna devětadvacetiletého brankáře překonat.

Na poslední chvíli zasáhl v utkání mezi Manchesterem United a Southamptonem David de Gea. Strážce svatyně Rudých ďáblů vyškrábl hlavičku Josého Fontea a dopomohl tak k výhře 3:2.

V liverpoolském derby se pro změnu zaskvěl Simon Mignolet, jenž zlikvidoval hlavičku Stevena Naismithe. Výraz úžasu ve tváři jiného hráče Toffies Stevena Pienaara hovoří za vše. Na Anfield Road se nakonec remizovalo 1:1.

Hráči Svatých se objevili v nabídce ještě jednou a opět v roli neúspěšných. Tentokrát si na Waynu Hennesseyem z Crystal Palace vylámal zuby Steven Davis. Velšský gólman dokonce udržel čisté konto a jeho tým vyhrál 1:0.

Pětici uzavírá Costel Pantilimon ze Sunderlandu. V zápase proti Swansea vyrazil pokus Bafétembi Gomise a byl tak jedním z hlavních strůjců konečně remízy 1:1.

Který brankář si zaslouží vyhrát podle Vás?
Hugo Lloris
14,7 %
David de Gea
55,9 %
Simon Mignolet
15,1 %
Wayne Hennessey
7,3 %
Costel Pantilimon
7 %
Celkem hlasovalo 1668 čtenářů.

Reklama

Související témata: